Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Dünya Yüzme Şampiyonası’nda trans yüzücülerin kategorisi iptal edildi

Almanya’da başlayacak Dünya Yüzme Şampiyonası’nda trans yüzücüler için açılan ‘Açık Kategori’ yüzme yarışları, hiçbir sporcunun katılmaması sebebiyle iptal edildi.

ABONE OL
Beril SÖNMEZ, (DHA) –

 

Dünya su sporları uluslararası federasyonlarından biri olan World Aquatics (FINA), Berlin’de başlayacak Dünya Su Sporları Yüzme Kupası 2023 dahilinde pilot program olarak trans yüzücüler için ‘Açık Kategori’ adıyla ayrı bir kategori açmış ve kayıt almaya başladığını duyurmuştu.

Ancak World Aquatics, 3 Ekim’de açıklama yaparak “6-8 Ekim tarihlerinde yapılması planlanan Dünya Su Sporları Yüzme Dünya Kupası - Berlin 2023 buluşmasında Açık Kategori yarışmaları için kayıtların kapanmasının ardından, World Aquatics ‘Açık Kategori’ etkinlikleri için herhangi bir kayıt alınmadığını teyit etmektedir” denildi.

AÇIK KATEGORİ ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

Açıklamada, pilot olarak uygulamaya konulan ‘Açık Kategori’ için çeşitli etkinliklerdeki mesafelerin belirlendiği, resmi kayıta açıldığı ancak hiçbir sporcunun kayıt yaptırmadığı belirtildi. World Aquatics, Açık Kategori Çalışma Grubu’nun çalışmalarına devam edeceğini, mevcut bir talep olmasa bile gelecekte Açık Kategori'nin yarışlara dahil edilmesi olasılığını incelemeye devam edeceklerini kaydetti.    

 

Diğer Haberler

  1. Ukrayna ve Rusya arasında 314 kişilik esir takası anlaşması
  2. Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani ile Fransa Dışişleri Bakanı Barrot görüştü
  3. İspanya Başbakanı Sanchez: Batı'nın göçmenlere ihtiyacı var
  4. Rusya: Ukrayna barış anlaşmasında ilerleme sağlandı
  5. Zelenskiy: Önceliğimiz Rusya-Ukrayna Savaşı'na son vermek
  6. Rusya: New START'ın tarafları, artık yükümlülüklere bağlı olmayacak
  7. Arjantin ile ABD arasında 'kritik mineraller' anlaşması imzalandı Arjantin ile ABD arasında 'kritik mineraller' anlaşması imzalandı
  8. İsrail Başbakanı Netanyahu'dan güvenlik kabinesini toplama kararı
  9. Almanya Başbakanı Merz’den İran açıklaması
  10. BM'den Seyfülislam Kaddafi çağrısı

© Copyright 2026

DHA