Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Elizabeth’in naaşı, St. Giles Katedrali’ne getirildi

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in naaşı, Holyrood Sarayı’ndan St. Giles Katedrali’ne resmi törenle getirildi. Burada, Kral III. Charles ve Konsort Kraliçe Camilla'nın katılımıyla Kraliçe Elizabeth için ayin düzenlenecek.

ABONE OL
İNGİLTERE, (DHA)-

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in 8 Eylül’de Balmoral Kalesi’nde hayatını kaybetmesinin ardından naaşı Pazar günü Edinburgh kentindeki Holyrood Sarayı’na getirildi.

Bugün de Kraliçe’nin naaşı, yine aynı kentteki St. Giles Katedrali’ne taşındı. Burada, Kral III. Charles ve Konsort Kraliçe Camilla’nın katılımıyla ayin düzenlenecek. Ayinin ardından halk, Kraliçe Elizabeth’e saygılarını iletebilmek için katedrale giriş yapabilecek.

NAAŞIN YARIN LONDRA’YA GİTMESİ BEKLENİYOR

İngiliz medyası, Kraliçe’nin naaşının yarın başkent Londra’daki Buckingham Sarayı’na getirileceğini duyurdu. Bu sırada Kral III. Charles ve Konsort Kraliçe Camilla, Kuzey İrlanda’yı ziyaret edecek. Kraliçe Elizabeth’in cenaze töreni ise 19 Eylül Pazartesi günü yapılacak.





 

Diğer Haberler

  1. Zelenskiy: Kiev'de 1400'den fazla apartman ısıtmasız kaldı
  2. ABD güçleri Hint Okyanusu'nda petrol tankerine el koydu
  3. Hamaney: Düşman hayal kırıklığına uğratılmalı
  4. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Orta Doğu'daki durumun yakın zamanda düzelmesi olası görünmüyor
  5. Türkiye’nin Şam Büyükelçisi Yılmaz, Suriye Savunma Bakanı Ebu Kasra ile bir araya geldi
  6. Türkiye dahil 8 ülkeden ortak Batı Şeria açıklaması
  7. Tayland'da bina çöktü: 4 yaralı
  8. İran'daki gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısı 6 bin 961’e yükseldi
  9. Trump'tan Japonya Başbakanı Takaichi'ye tebrik
  10. Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Barrack ile görüştü

© Copyright 2026

DHA