Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Eski futbolcu Daniel Alves cinsel saldırı suçundan hüküm giydi

İspanya’da devam eden davada eski Brezilyalı futbolcu Daniel Alves, 2022'de bir gece kulübünde genç bir kadına cinsel saldırıda bulunmaktan suçlu bulundu. Mahkeme 4 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

ABONE OL
Beril SÖNMEZ, (DHA) –

Barselona Bölge Mahkemesi bugün Brezilyalı futbolcu Daniel Alves'i cinsel saldırı suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca Alves’in hapis cezasının tamamlanmasından sonra uygulanacak olan 5 yıllık denetimli serbestlik ve 9 yıl 6 ay süreyle mağdurun evine veya işyerine 1000 metre yaklaşmama ile her ne şekilde olursa olsun onunla iletişim kurmama cezası verdi. Alves ayrıca mağdura 150 bin Euro tazminat ödeyecek.

Mahkeme, “Sanığın şikayetçiyi (mağduru) aniden yakaladığını, yere fırlattığını ve hareket etmesini engelleyerek, şikayetçi hayır demesine rağmen ve ayrılmak istediğini söylemesine rağmen” cinsel saldırı suçunun işlendiğinin kanıtlandığını ifade etti.

"YAKINLAŞMA CİNSEL SALDIRIYA AÇIK ÇEK VERMEZ"

Mahkeme kararda ayrıca “Ne şikayetçinin imalı bir şekilde dans etmesi, ne kalçalarını sanığa yaklaştırması, ne de sanığı kucaklayabilmesi, daha sonra meydana gelebilecek her şeye rıza gösterdiğini düşünmemize yol açamaz. Bu tutumlar ve hatta imaların varlığı, daha sonraki herhangi bir istismar veya saldırganlığa açık çek vermez” ifadelerini kullandı.

40 yaşındaki eski futbolcu kariyerinde Sevilla, Barcelona, Juventus, Paris Saint-Germain ve Sao Paulo gibi takımlarda forma giydi. Meksika ekibi UNAM'da forma giyen Alves'in tutuklanmasının ardından sözleşmesi feshedilmişti.

Diğer Haberler

  1. Bakan Bayraktar, Londra'da enerji dönüşümünün yol haritasını anlattı
  2. Bakan Kurum: Türkiye son 20 yılda yenilenebilir enerji kapasitesini önemli ölçüde artırdı
  3. Bakan Bayraktar: 2035’e kadar iletim ve dağıtım altyapımıza 80 milyar dolarlık dev bir yatırım planı yürütüyoruz
  4. IAEA: İran'daki nükleer tesisler ajans müfettişleri tarafından denetlenecek
  5. TBMM Başkanı Kurtulmuş, İSİPAB 20’nci Konferansı’nda konuştu
  6. TBMM Başkanı Kurtulmuş, İran Meclis Başkanı Kalibaf ile görüştü
  7. Fransa ilk Ebola vakasını açıkladı
  8. ABD Dışişleri Bakanı Rubio, BAE’de
  9. Çin: Orta Doğu’da barışın tesisi için gösterilen çabayı destekliyoruz
  10. TBMM Başkanı Kurtulmuş, İSİPAB Konferansı'na katıldı

© Copyright 2026

DHA