Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Fed faiz kararını açıkladı

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek yüzde 4,25-4,50 aralığında sabit tuttu.

ABONE OL
ABD, (DHA) -

Fed'den yapılan açıklamada, faiz oranının sabit tutulması kararının oy birliğiyle alındığı belirtildi. Açıklamada, bankanın hedeflerinin desteklenmesi amacıyla federal fon oranı hedef aralığının yüzde 4,25-4,50 arasında sabit tutulmasına karar verildiği bildirildi.

İşsizlik oranının son aylarda düşük bir seviyede istikrar kazandığı ve iş gücü piyasası koşullarının sağlam kalmaya devam ettiği aktarılan açıklamada, “Enflasyon bir miktar yüksek kalmaya devam ediyor” ifadelerine yer verildi.

Fed Başkanı Jerome Powell, kararın açıklanmasının ardından düzenlediği basın toplantısında ekonomi ve para politikasına ilişkin değerlendirmede bulundu. Powell, enflasyonun düşüş eğilimine girmesine rağmen hala yüzde 2 hedefinin üzerinde seyrettiğini belirtti. İş gücü piyasasının genel olarak dengede olduğunu vurgulayan Powell, ekonomik görünümün temkinli iyimserliğini koruduğunu dile getirdi.

Ticaret politikalarına ilişkin belirsizliklere dikkat çeken Powell, açıklanan büyük tarife artışlarının devam etmesi durumunda ekonomik etkilerin ciddi olabileceğini vurguladı. Powell, “Açıklanan büyük tarife artışları sürdürülürse, enflasyonda artışa, ekonomik büyümede yavaşlamaya ve işsizlikte artışa yol açması muhtemel” dedi.

Fed'in karar süreçlerinin mevcut küresel riskler ışığında şekillendiğini söyleyen Powell, "Tarife konusu nereye evrilecek, bunun enflasyon ve işsizliğe etkileri ne olacak, bunlar şu an belirsiz. Tarifeler biraz daha netlik kazanana kadar adım atmak istemiyoruz" açıklamasında bulundu.

Diğer Haberler

  1. ABD: İran'la savaşın maliyeti 37,5 milyar dolara ulaştı
  2. ABD, İran'ın hafta sonu düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden 3'üncü askerinin kimliğini açıkladı
  3. Trump: İran'ın Kazma Dağı bölgesini çok yakında vuracağız
  4. Pezeşkiyan: Müzakereler konusunda uzmanlık dışı açıklamalar kazanımları küçültüyor
  5. Kuveyt: İran saldırıları nedeniyle bazı tesislerde yangın çıktı, üretim üniteleri hizmet dışı bırakıldı
  6. Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola salgınında vaka sayısı 2 bin 400'ü aştı
  7. Bahreyn: İran'dan düzenlenen saldırılar engellendi
  8. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Irak’ta
  9. Ürdün: İran'dan atılan 5 İHA etkisiz hale getirildi
  10. Endonezya'da patlama: 3 ölü

© Copyright 2026

DHA