Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Filistin Kızılayı: İsrail, kasıtlı olarak internet ve mobil ağları kesiyor 

Filistin Kızılayı, İsrail makamlarının kasıtlı olarak Gazze Şeridi’ndeki telekomünikasyon hizmetlerini kestiğini, bunun sağlık ve afet müdahale ekiplerinin sıkıntılarını daha da artırdığını belirtti. 

ABONE OL
Vahdet AYAZ, (DHA)- 

 

Filistin Kızılayı’ndan yapılan açıklamada, “Kısa bir süre önce Gazze Şeridi'ndeki telekomünikasyon ve internet hizmetleri, İsrail makamları tarafından kasıtlı olarak ve zorla kesildikten sonra yeniden sağlandı. Tekrarlanan bu kesinti, başta sağlık ekipleri olmak üzere afet müdahale ekiplerinin sıkıntılarını daha da arttırmaktadır” denildi. 

GAZZE’DE 10 GÜNDÜR KESİNTİLER OLUYOR 

Gazze’de internet ve mobil ağlara erişimde ilk kesinti 27 Ekim’de gerçekleşmişti. Filistin Telekomünikasyon Şirketi (PALTEL), bağlantının 29 Ekim’de tekrar sağlanabildiğini duyurmuştu. Söz konusu kesintilerin, insani yardımların ulaştırılması ve sağlık ekiplerinin koordinasyonunda ciddi aksaklıklara sebep olduğu ifade edilmişti. 

Kesintinin yaşandığı 27 Ekim’de, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) Başkanı Francesco Rocca Filistin Kızılayı’na ulaşamadıklarını duyurmuştu. Rocca, “Dünden bu yana Gazze Şeridi'ndeki Filistin Kızılayı ile irtibatımız kesildi. İki hastaneyi ve ambulans hizmetlerini yönetiyorlar. Onların güvenliği konusunda endişeliyim. İnsanların yardım alıp almadığını ya da nasıl aldığını bilmiyoruz” demişti.

Diğer Haberler

  1. Laricani, İran'ın nükleer müzakerelerde yanıtını iletmek için Umman'a gidecek
  2. Zelenskiy: Üçüncü Dünya Savaşı'nı Putin çoktan başlattı
  3. '2026 BAFTA Ödülleri' sahiplerini buldu
  4. Kim Jong Un yeniden partisinin lideri seçildi
  5. İslam İşbirliği Teşkilatı, Batı Şeria gündemiyle acil toplanacak
  6. Nepal'de otobüs kazası: 19 ölü
  7. İsrail güvenlik kabinesi, ABD'nin İran'a olası saldırısı gündemiyle toplandı
  8. Arakçi: Teslim olmuyoruz çünkü İranlıyız
  9. Beyaz Saray: ABD, El Mencho'nun öldürüldüğü operasyonda Meksika'ya istihbarat desteği verdi
  10. Meksika Devlet Başkanı Sheinbaum: Günlük yaşam normal şekilde devam ediyor

© Copyright 2026

DHA