Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Filistinli doktor Neccar ve hayatta kalan son çocuğu İtalya'ya götürüldü

İsrail'in 24 Mayıs'ta Gazze'ye düzenlediği saldırıda 10 çocuğundan 9'unu ve eşini kaybeden Filistinli doktor Ala en-Neccar, hayatta kalan oğlu ve bazı Filistinliler İtalya'ya götürüldü.

ABONE OL
İTALYA, (DHA)

İtallya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, İtalya Hava Kuvvetleri'ne ait 3 C-130 nakliye uçağı ile aralarında Filistinli doktor Ala en-Neccar ve oğlu Adem'in de olduğu tedaviye muhtaç 17'si yaralı 53'ü refakatçi olmak üzere 70 kişi dün akşam saatlerinde İtalya'ya ulaştı. İçinde sağlık ekipleri de bulunan uçakların, İtalyan diplomatik makamlarının girişimiyle İsrail'in Eliat Havalimanı'ndan havalandıkları ve Milano Linate, Verona ile Practica di Mare havalimanlarına geldikleri kaydedildi.

Ala en-Neccar ve oğlu Adem'i Milano Linate Havalimanı'nda İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani’nin karşıladığı bildirildi. Anne en-Naccar'ın Milano'ya varışlarının ardından İtalya'nın kendilerine bu imkanı tanıması dolayısıyla teşekkür ettiği aktarıldı.

Diğer Haberler

  1. Ticaret Bakanı Bolat, Belçika'da
  2. Dışişleri Bakanı Fidan: Savaşın Karadeniz'e taşınmasını istemiyoruz
  3. Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 829'a yükseldi
  4. Dışişleri Bakanı Fidan, Kiev'de anma törenine katıldı
  5. İran Devrim Muhafızları: Ürdün'deki ABD komuta ve kontrol merkezi balistik füzelerle vuruldu
  6. Dışişleri Bakanı Fidan, Ukraynalı mevkidaşı Sibiha ile görüştü
  7. CENTCOM: İran'a yönelik yeni saldırı dalgası tamamlandı
  8. Trump: İran, 2024'ten bu yana tutuklu bulunan ABD vatandaşını serbest bıraktı
  9. ABD'nin bağımsızlığının 250'nci yılına özel üzerinde Trump'ın yer aldığı altın para basılacak
  10. CENTCOM: Ablukayı ihlal etmeye çalışan 2 ticari gemi geri çevrildi

© Copyright 2026

DHA