Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Rusya’nın barış anlayışı terör ve barbarlık

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya’nın Kiev’e düzenlediği hava saldırısına tepki göstererek, “İşte Rusya’nın barış anlayışı bu. Terör ve barbarlık” dedi.

ABONE OL
FRANSA, (DHA) -

 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya’nın Ukrayna’nın başkenti Kiev’e düzenlediği hava saldırısına ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Macron, Rusya’nın bir gecede Ukrayna’ya 629 füze ve insansız hava aracıyla saldırdığını belirterek, “İşte Rusya’nın barış anlayışı bu. Terör ve barbarlık” ifadelerini kullandı.

Saldırılarda çocukların da aralarında bulunduğu onlarca kişinin hayatını kaybettiğini vurgulayan Macron, yerleşim alanları ve sivil altyapıların kasten hedef alındığını, AB Delegasyonu ofisinin de zarar gördüğünü kaydetti.

Macron, “Fransa, bu akıl almaz ve zalim saldırıları en güçlü şekilde kınamaktadır. Ukrayna halkına tam destek, yas tutan tüm ailelere en derin taziyelerimizi sunuyoruz” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’nın başkenti Kiev’e düzenlediği hava saldırısında 3’ü çocuk 14 kişinin yaşamını yitirdiği, 38 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

Diğer Haberler

  1. Eski Tayland Başbakanı Thaksin Şinavatra şartlı tahliye edildi
  2. Zelenskiy'den anlaşma için görüşebileceğini söyleyen Putin'e yanıt
  3. Netanyahu: ABD'nin İsrail'e mali ve askeri yardımlarını sonlandırma zamanı geldi
  4. İsrail'in Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırılarda 2 kişi hayatını kaybetti
  5. Trump, 13-15 Mayıs'ta Çin'i ziyaret edecek
  6. Trump: İran'ın yanıtı kabul edilemez
  7. İsrail'in Lübnan'a saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 846'ya yükseldi
  8. Trump: İran 47 yıldır bizimle oyun oynuyor
  9. Hantavirüs vakalarının olduğu gemideki yolcular ülkelerine gönderiliyor
  10. Trump: Hürmüz Boğazı’na ihtiyacımız yok

© Copyright 2026

DHA