Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Fransa eski Cumhurbaşkanı Sarkozy yolsuzluktan bugün hakim karşısına çıkacak

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy Pazartesi günü yargıca rüşvet vermeye çalışmak iddiasıyla hakim karşına çıkacak. Sarkozy'nin 2007 başkanlık kampanyası için ünlü kozmetik firması mirasçısı Liliane Bettencourt'tan yasadışı ödemeleri kabul ettiği iddialarına ilişkin bir soruşturma hakkında gizli bilgiler talep ettiği yargıç Gilbert Azibert'e Monako'da iş bulmayı teklif ettiği iddia ediliyor.

ABONE OL
Fransa, (DHA)

Fransa’yı 2007-2012 yılları arasında yöneten eski Cumhurbaşkanı Sarkozy, aleyhindeki tüm soruşturmalarda herhangi bir haksızlık olduğunu inkar etmiş ve davaların düşmesi için mücadele etmişti. Soruşturmayı yürüten müfettişler, Sarkozy'nin 2007’deki başkanlık seçimi kampanyasında Libya'nın finansmanı iddialarını araştırırken, 2013 yılından beri Sarkozy ve avukatı Thierry Herzog arasındaki konuşmaları dinliyorlardı.


SAHTE İSİMLİ CEP TELEFONU DİNLEMELERİ

Dinlemeler sırasında müfettişler, Sarkozy ve avukatının sahte isimle kayıtlı cep telefonlarını kullanarak iletişim kurduğunu öğrendi. Sarkozy’nin telefonu Paul Bismuth adına kayıtlıydı. Dinlemeler sonucunda Sarkozy ile avukatı Herzog’un, Liliane Bettencourt soruşturması hakkında bilgi sahibi olan yargıç Gilbert Azibert'le iletişime geçmeyi planladıkları ortaya çıktı. Nicolas Sarkozy, bugün bu iddialar çerçevesinde hakim karşısına çıkacak.

Diğer Haberler

  1. ABD, İran'a yönelik yeni yaptırımlar açıkladı
  2. Fed faiz oranını sabit tuttu
  3. KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman: Guterres'in görev süresi dolmadan 5+1 ihtimali düşük değil
  4. Trump: İran’ı çok sert şekilde vuracağız
  5. Güney Kore'de son 122 yılın sıcaklık rekoru kırıldı
  6. Çin ve Rusya’nın ortak deniz devriyesi tamamlandı
  7. İran'dan ABD ve Suudi Arabistan'ın Irak'a yönelik saldırılarına kınama
  8. Zelenskiy, Macron ile telefonda görüştü
  9. Çinli baba, ağlayan bebeği için uçakta yolculara kulak tıkacı dağıttı
  10. BM Genel Sekreteri Guterres: Kıbrıs için 5+1 genişletilmiş toplantı kararı aldık

© Copyright 2026

DHA