Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Fransa, İran'a süre verdi

Fransa, ortakları İngiltere ve Almanya'yla, nükleer müzakerelerde ilerleme sağlanmazsa İran'a BM yaptırımlarını geri getirecek mekanizmayı en geç ağustos sonunda işleteceklerini bildirdi.

ABONE OL
FRANSA, (DHA)

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, Belçika'nın başkenti Brüksel’deki Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları toplantısı öncesi basın mensuplarına değerlendirmede bulundu. Barrot, İran'ın nükleer programına ilişkin, “İran 10 yıl önce nükleer anlaşma müzakereleri sırasında verdiği taahhütleri ihlal etti. Fransa ve ortakları 10 yıl önce kaldırılan İran’ın silah, banka ve nükleer ekipmanları üzerindeki küresel ambargoları yeniden uygulamakta haklı. İran’dan kesin, somut ve doğrulanabilir bir taahhüt gelmediği sürece bunu en geç ağustos ayı sonunda yapacağız” dedi.

İsrail’in Gazze’deki saldırılarına da değinen Barrot, İsrail’in Filistin Yönetimi'ne olan 2 milyar avroluk borcunu ödemesini ve uyguladığı finansal ablukayı kaldırmasını istedi. Barrot, haziranda yapılması planlanan ancak İsrail’in İran’a saldırıları nedeniyle ertelenen Filistin sorununun barışçıl çözümü ve iki devletli çözümün ele alınacağı ‘Uluslararası Filistin Konferansı'nın, 28-30 Temmuz tarihlerinde New York'taki Birleşmiş Milletler (BM) merkezinde yapılacağını kaydetti.

Diğer Haberler

  1. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: SDG, Suriye'ye entegre olmalı
  2. Türkiye-Azerbaycan KEK 12'nci Dönem Toplantısı Bakü’de yapıldı
  3. Tayland ve Kamboçya, ASEAN toplantısının ardından ateşkese varamadı
  4. Danimarka’dan, ABD'ye ‘Grönland’ tepkisi
  5. AB, Rusya'ya yaptırımların süresini uzattı
  6. Sydney saldırganlarının atış talimi görüntüleri ortaya çıktı
  7. Papua Yeni Gine'de 6.5 büyüklüğünde deprem
  8. Bakan Güler, Suriye Savunma Bakanı Tümgeneral Ebu Kasra ile bir araya geldi
  9. UNRWA: Sistematik olarak hedef alınıyoruz
  10. Dışişleri Bakanı Fidan, Milli Savunma Bakanı Güler ve MİT Başkanı Kalın, Suriye'de

© Copyright 2025

DHA