Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Fransa Kültür Bakanı Dati: Mona Lisa mirasımızdır, saldırı kabul edilemez

Paris’te bulunan Louvre Müzesi’nde sergilenen Mona Lisa tablosuna dün iki iklim aktivisti çorba fırlattı. Fransa Kültür Bakanı Rachida Dati olay ile ilgili, “Mona Lisa da mirasımızdır ve gelecek nesillere aittir. Hiçbir gerekçe onun hedef alınmasını haklı gösteremez” dedi.

ABONE OL
Şara Zehra ÖZBEY, (DHA)

 

Fransa’nın başkenti Paris’te sergilenen Leonardo da Vinci’nin ünlü tablosu Mona Lisa’ya çorba fırlatıldı. İki kişi tarafından gerçekleştirilen saldırıyı üstlenen Riposte Alimentaire isimli çevre grubu, “Hükümet, tarımsal sanayiye ve kitlesel dağıtıma olan bağlılığıyla temel gıda hakkımıza ihanet ediyor, sağlığımızı, gıda güvenliğimizi ve çiftçilerin yaşamlarını tehdit ediyor. Hükümetimizin uymayı reddettiği taahhütleri uygulamak ve adil ve dayanıklı bir toplum inşa etmek artık biz sıradan vatandaşlara kalmış durumda. Sivil direnişe girmek bizim elimizde” açıklamasını yaptı.

Fransa Kültür Bakanı Rachida Dati saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Mona Lisa da mirasımız gibi gelecek nesillere aittir. Hiçbir gerekçe onun hedef alınmasını haklı gösteremez. Tüm desteğim Louvre müzesi ekibiyle” ifadelerini kullandı.


Diğer Haberler

  1. DSÖ Genel Direktörü: Hantavirüs yeni bir Covid-19 vakası değil
  2. YÖK Başkanı Özvar, Polonya’da: Üniversitelerimiz birlikte çalışabilecek önemli bir potansiyele sahip
  3. İsrail ve Lübnan arasında yeni görüşmeler 14-15 Mayıs'ta yapılacak
  4. İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Temel politikamız dostane ilişkileri geliştirmektir
  5. İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda can kaybı 2 bin 759'a yükseldi
  6. Trump'tan İran ve 'Özgürlük Projesi' açıklaması
  7. Rusya ve Ukrayna arasında 3 günlük ateşkes ilan edildi
  8. KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman ile GKRY lideri Hristodulidis bir araya geldi
  9. İran basını: Hürmüz Boğazı'nda İran güçleri ile ABD arasında çatışma çıktı
  10. CENTCOM: Umman Körfezi'nde ablukayı ihlal eden 2 tanker etkisiz hale getirildi

© Copyright 2026

DHA