Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Fransa'da dört kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Fransa'da, aralarında Lille'in de bulunduğu bazı kuzey kentlerde bugünden itibaren iki gün süreyle 20.00-06.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

ABONE OL
FRANSA, (DHA) -

 

Fransa’da yağma ve şiddet olaylarının ardından kuzeydeki Lille şehri ile çevresindeki Douai, Wattignies ve Denain kentlerinde bugün ve yarın saat 20.00'den 06.00'ya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Fransa Başbakanı Sebastien Lecornu, bakanlıklar arası kriz toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Valilere bölgesel sokağa çıkma yasakları uygulanması talimatı verdiğini belirten Lecornu, “Bu akşam için valilerden bir dizi sokağa çıkma yasağı uygulamalarını istedim. Olağanüstü hal ağır bir tedbir. Gerekli olursa elbette yapabiliriz. Ancak şu aşamada sokağa çıkma yasaklarının mevcut duruma daha uygun olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Lecornu, yasakların belirli bölgelerle sınırlı olacağını kaydederek, “Paris'in tamamında sokağa çıkma yasağı uygulanması söz konusu değil. Bunun bir anlamı olmaz” diye konuştu.

Yağma olaylarına karışanların tespit edilmesi için başkent Paris'te yaklaşık 200 soruşturmacının görevlendirildiğini söyleyen Lecornu, gözaltına alınan şüphelilere yönelik adli takip oranının yaklaşık yüzde 80'e ulaştığını bildirdi. Lecornu, “Kısa çalışma desteğini yarından itibaren başlatmaya karar verdik. Yüzde 70 değil, doğrudan yüzde 100 oranında uygulayacağız” dedi.

Öte yandan, Fransa İçişleri Bakanı Laurent Nunez, Fransa’da oynanacak Şampiyonlar Ligi maçlarıyla ilgili açıklama yaptı. Paris Saint Germain-Barcelona ve Lille-Galatasaray karşılaşmalarının planlandığı şekilde oynanacağını belirterek, “Maçların iptal edilmesi söz konusu değil. Maçlar oynanmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Ukrayna: Putin savaş suçlusudur, Trump ve Şi ile aynı masada yeri yok
  2. Yemen’de füze saldırısı: 53 ölü
  3. Somali Cumhurbaşkanı Mahmud, Çağrı Bey sondaj gemisini ziyaret etti
  4. Peskov: Ukrayna'da nihai çözüm Kiev'in katılımı olmadan mümkün değil
  5. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Kırgızistan’da
  6. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran’da
  7. Trump'tan Fransa paylaşımı: Sınırlarını derhal kapatmalılar
  8. Louvre Müzesi eylemler nedeniyle ziyarete kapatıldı
  9. Kenya'da Ebola vaka sayısı 8'e yükseldi
  10. İsrail'den Avusturya'ya giden uçakta bomba ihbarı: Bulgaristan'a acil iniş yaptı

© Copyright 2026

DHA