Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

'G20 Zirvesi'nde dönem başkanlığı devir teslim töreni yapılmadı

Güney Afrika’nın Johannesburg kentinde düzenlenen ‘G20 Liderler Zirvesi'nde, dönem başkanlığının ABD'ye devredileceği geleneksel devir teslim töreni gerçekleştirilmedi.

ABONE OL
GÜNEY AFRİKA, (DHA) -

Güney Afrika’nın Johannesburg kentinde 'Dayanışma, eşitlik ve sürdürülebilirlik’ temasıyla düzenlenen 'G20 Liderler Zirvesi'nde, dönem başkanlığının ABD'ye devredileceği geleneksel devir teslim töreni gerçekleştirilmedi. Uluslararası İlişkiler ve İşbirliği Bakanı Ronald Lamola, yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın boykot ettiği zirvenin sonundaki devir teslim törenine Washington yönetiminin maslahatgüzar düzeyinde katılım gösterme talebine ilişkin konuştu. Lamola, “ABD G20 üyesidir ve temsil edilmek isterlerse, yine de uygun seviyedeki herhangi birini gönderebilirlerdi. Bu, liderler zirvesidir. Uygun seviye, devlet başkanı, o ülkenin cumhurbaşkanı tarafından atanan özel bir temsilci veya bir bakan da olabilir” dedi.

ABD'den üst düzey katılım olmadığı için dönem başkanlığı devir teslim töreninin yapılmayacağını kaydeden Lamola, “Güney Afrika Cumhurbaşkanı, dönem başkanlığını ABD'li maslahatgüzara devretmeyecek. ABD'ye, Güney Afrika sınırları içinde düzenlememizi istedikleri herhangi bir yerde veya bakanlık ofislerinde devredeceğiz” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Trump'tan İran'a Hürmüz Boğazı mesajı: Ablukaya karşı yapabilecekleri hiçbir şey yok
  2. Bakan Fidan, Libya temasları kapsamında Bingazi'de
  3. Ukrayna'dan Rusya'nın Novorossiysk Deniz Üssü'ne saldırı
  4. Kolombiya'daki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 254'e yükseldi
  5. ABD'den Umman Körfezi'nde Panama bandıralı kargo gemisine müdahale
  6. Bakan Fidan, Libya'da TSK Görev Grup Komutanlığı'nı ziyaret etti
  7. İran: ABD şartları kabul etmezse Hürmüz Boğazı açılmayacak
  8. Trump: İran'a güvenmiyorum
  9. Trump'tan 'Türkiye'de uçak değiştirdim' açıklaması
  10. Macaristan'ın yeni cumhurbaşkanı Andras Baka oldu

© Copyright 2026

DHA