Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Gazze'ye 2 haftada girmesi gereken 8 bin 400 yardım tırından sadece 1210'u giriş yapabildi

Gazze'deki Filistin hükümeti, son 2 haftada bölgeye en az 8 bin 400 yardım tırının girmesi gerekirken sadece 1210 tırın geçişine izin verildiğini bildirdi.

ABONE OL
FİLİSTİN, (DHA) -

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, Gazze'ye yardım girişlerinin son durumuna ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada, "Son 14 gün içinde Gazze’ye toplam 1210 yardım tırı giriş yaptı. Oysa aynı sürede asgari düzeyde ihtiyaçların karşılanabilmesi için yaklaşık 8 bin 400 tırın girmesi gerekiyordu” denildi.

İsrail'in, yeterli miktarda yardım tırının girişini engellediği ve sınır kapılarını kapatmayı sürdürdüğü belirtilen açıklamada, yardım tırlarının çoğunun yağmalandığı kaydedildi.

Hükümet ofisi, Birleşmiş Milletler (BM), Arap ve Müslüman ülkeler ile uluslararası topluma ‘sınır kapılarının açılması, özellikle gıda, bebek maması ile hayati öneme sahip ilaçlar olmak üzere yardım akışının sağlanması için ciddi adımlar atılması ve İsrail'in sivillere karşı işledikleri suçlar nedeniyle sorumlu tutulması’ çağrısında bulundu.

Diğer Haberler

  1. Suriye Savunma Bakanlığı: El-Tanf Üssü teslim alındı
  2. Madagaskar'da kuvvetli fırtına nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 36'ya yükseldi
  3. Rus petrolünün Doğu Avrupa'ya transit geçişi durduruldu
  4. Fransa'da Nils Fırtınası nedeniyle 850 bin hane elektriksiz kaldı
  5. Bakan Işıkhan, ILO Genel Direktörü Houngbo ile bir araya geldi
  6. Bakan Işıkhan, Maldivli Bakan Nazeer ile görüştü
  7. Bakan Işıkhan, Gana Çalışma Bakanı Pelpuo ile bir araya geldi
  8. MKE'den Suudi Arabistan'a yakın hava savunma sistemi
  9. NATO Savunma Bakanları Toplantısı başladı
  10. Bakan Işıkhan, Nijerya Çalışma Bakanı Onyejeochaile ile bir araya geldi

© Copyright 2026

DHA