Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Güney Afrika'daki helikopter kazasından penguen sorumlu tutuldu

Güney Afrika'da meydana gelen helikopter kazasının sorumlusunun, karton kutu içindeki penguen olduğu açıklandı.

ABONE OL
GÜNEY AFRİKA, (DHA) -

 

Güney Afrika'da ocak ayında meydana gelen helikopter kazasına karton kutu içindeki penguenin neden olduğu belirtildi. Hükümetin yayınladığı rapora göre, ‘Robinson R44 Raven II’ tipi helikopterdeki bir yolcu, içinde penguen olan kutuyu tutuyordu. Güney Afrika Sivil Havacılık Otoritesi, bu kutunun kayması sonucu kaza yaşandığını bildirdi.

Helikopterin yaklaşık 15 metre yükseklikteyken, karton kutunun sağa doğru kayarak pilotun döngüsel pitch kontrol koluna düştüğü kaydedildi. Raporda, bunun üzerine hava aracının yuvarlandığı, motor kanatlarının yere çarptığı ve helikopterin sağ tarafı üzerine düştüğü ifade edildi. Kazada, “Hava aracındaki yolcuların hiçbiri yaralanmazken, penguen de zarar görmedi” denildi.

Kazanın, ülkenin güneydoğu kıyısı açıklarında hava araştırması yapmak üzere yapılan bir gezi sırasında Bird Adası'nda meydana geldiği bilgisi aktarıldı. Raporda, penguenin neden helikopterde olduğuna dair bir bilgi verilmezken, yalnızca araştırmayı yürüten bir uzmanın penguenin geri getirilmesini istediği ve pilotun bunu kabul ettiği belirtildi.

Havacılık otoritesi, pilotun kargo ile ilgili uygun prosedürleri izlemediğini tespit etti. Pilotun inceleme yaptığı fakat ‘risk değerlendirme formunda penguenin karton bir kutu içinde taşınma niyetini belirtmeyi ihmal ettiği’ bildirildi.

Güney Afrika Sivil Havacılık Otoritesi, ‘Penguen için güvenli bir muhafaza olmaması tehlikeli bir durum yarattı’ uyarısında bulundu.

Diğer Haberler

  1. Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Dünya Su Kongresi'ne katıldı
  2. Putin: Hindistan'a kesintisiz enerji sevkiyatı sağlamaya hazırız
  3. Almanya'da asker sayısını artırmayı hedefleyen yasa tasarısı Federal Meclis'te kabul edildi
  4. Bakan Işıkhan, TDT Çalışma, İstihdam ve Sosyal Koruma Bakanları 1’inci Toplantısı'na katıldı
  5. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kadıoğlu, Katar’a resmi ziyarette bulundu
  6. Bakan Bayraktar: Özbekistan'ın kalkınma serüveninde çok önemli bir ortak olarak birlikte yol alacağız
  7. Bakan Işıkhan, Azerbaycan Başbakanı Asadov ile bir araya geldi
  8. 3 yaşında satrançta dünya rekoru kırdı
  9. Bakan Bayraktar, Özbekistan’da
  10. Brezilya'da pistteki bagaj yükleme aracında yangın çıktı

© Copyright 2025

DHA