Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Güney Afrika'daki helikopter kazasından penguen sorumlu tutuldu

Güney Afrika'da meydana gelen helikopter kazasının sorumlusunun, karton kutu içindeki penguen olduğu açıklandı.

ABONE OL
GÜNEY AFRİKA, (DHA) -

 

Güney Afrika'da ocak ayında meydana gelen helikopter kazasına karton kutu içindeki penguenin neden olduğu belirtildi. Hükümetin yayınladığı rapora göre, ‘Robinson R44 Raven II’ tipi helikopterdeki bir yolcu, içinde penguen olan kutuyu tutuyordu. Güney Afrika Sivil Havacılık Otoritesi, bu kutunun kayması sonucu kaza yaşandığını bildirdi.

Helikopterin yaklaşık 15 metre yükseklikteyken, karton kutunun sağa doğru kayarak pilotun döngüsel pitch kontrol koluna düştüğü kaydedildi. Raporda, bunun üzerine hava aracının yuvarlandığı, motor kanatlarının yere çarptığı ve helikopterin sağ tarafı üzerine düştüğü ifade edildi. Kazada, “Hava aracındaki yolcuların hiçbiri yaralanmazken, penguen de zarar görmedi” denildi.

Kazanın, ülkenin güneydoğu kıyısı açıklarında hava araştırması yapmak üzere yapılan bir gezi sırasında Bird Adası'nda meydana geldiği bilgisi aktarıldı. Raporda, penguenin neden helikopterde olduğuna dair bir bilgi verilmezken, yalnızca araştırmayı yürüten bir uzmanın penguenin geri getirilmesini istediği ve pilotun bunu kabul ettiği belirtildi.

Havacılık otoritesi, pilotun kargo ile ilgili uygun prosedürleri izlemediğini tespit etti. Pilotun inceleme yaptığı fakat ‘risk değerlendirme formunda penguenin karton bir kutu içinde taşınma niyetini belirtmeyi ihmal ettiği’ bildirildi.

Güney Afrika Sivil Havacılık Otoritesi, ‘Penguen için güvenli bir muhafaza olmaması tehlikeli bir durum yarattı’ uyarısında bulundu.

Diğer Haberler

  1. KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, New York'ta BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü
  2. Netanyahu, Gazze Barış Kurulu üyeliğini imzaladı
  3. Trump ve Netanyahu, Beyaz Saray’da bir araya geldi
  4. Bakan Işıkhan, 'Çocuk İşçiliğinin Ortadan Kaldırılması 6’ncı Küresel Konferansı’na katıldı
  5. Endonezya'da uçağa silahlı saldırı: 2 ölü
  6. Ukrayna'dan Avrupa Parlamentosu'na 90 milyar avroluk kredi teşekkürü
  7. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Fas'ta
  8. Rusya'da okulda silahlı saldırı: 1 ölü, 3 yaralı
  9. Tayland'da okulda silahlı saldırı: 3 yaralı
  10. Milli Savunma Bakan Yardımcısı Heybet, Riyad'da 3'üncü Dünya Savunma Gösterisi'ne katıldı

© Copyright 2026

DHA