Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Gürcistan Başbakanı Kobakhidze’den AB açıklaması

Gürcistan Başbakanı Kobakhidze, “Gürcistan’ın 2030 yılına kadar AB'ye kesin katılımı için her türlü çabayı göstereceğimize söz veriyoruz” dedi.

ABONE OL
GÜRCİSTAN, (DHA)

Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze, Hükümet Binası'nda düzenlediği basın toplantısında ülkedeki gelişmeleri değerlendirdi. Gürcistan hükümetinin Avrupa Birliği’ne (AB) katılım müzakerelerini askıya alma kararına karşı devam eden gösterilerde şiddet olayların yaşandığını vurgulayan Kobakhidze, “Tiflis'teki gösteriler barışçıl değil” ifadelerini kullandı.

Kobakhidze, gösterilerde birkaç Rusya ve bir İngiltere vatandaşı bulunduğunu söyleyerek, “Şiddet çetelerini organize eden yabancı 'eğitmenlerle' uğraşıyor olabiliriz fakat gelişmeleri önceden tahmin etmek istemiyorum, bu bir soruşturma konusudur” diye konuştu.

Ülkenin AB ile entegrasyonunun kendileri için öncelikli olduğunun altını çizen Başbakan Kobakhidze, “Gürcistan’ın 2030 yılına kadar AB'ye kesin katılımı için her türlü çabayı göstereceğimize söz veriyoruz” dedi.

Diğer Haberler

  1. Macaristan'ın yeni cumhurbaşkanı Andras Baka oldu
  2. Lübnan'da idam cezası kaldırıldı
  3. Bakan Çiftçi: Yeni nesil suç örgütleri terör örgütlerine dönüşmüş durumda
  4. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Libya'da
  5. Lübnan Cumhurbaşkanı Avn: İsrail'le müzakerelerde ilerleme sağlandı
  6. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Bulgaristan'da
  7. Güney Afrika'da madende göçük: 14 ölü
  8. Fransa'da 43 vilayette sıcaklık nedeniyle alarm seviyesi turuncuya yükseltildi
  9. Arakçi'den 'Hem savaşı hem diplomasiyi kazandık' açıklaması
  10. Filipinler'de muson yağmurları nedeniyle 19 kişi hayatını kaybetti

© Copyright 2026

DHA