Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Hamaney: ABD ve İsrail hibrit savaşa yöneldi

İran lideri Mücteba Hamaney, “ABD ve İsrail, savaş alanındaki yenilgilerin ardından toplumun direncini kırmayı hedefleyen hibrit bir savaş yürütüyor” dedi.

ABONE OL
İRAN, (DHA) -

 

İran lideri Mücteba Hamaney, İran İslam Devrimi’nin kurucusu Ayetullah Ruhullah Humeyni’nin ölümünün 37’nci yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Hamaney, mesajında, ABD ile İsrail’in yaşadığı kayıpların ardından doğrudan askeri yöntemler yerine daha kapsamlı ve çok katmanlı bir etki alanına yöneldiğini iddia etti. Hamaney, “Savaş alanında alınan yenilgilerin ardından toplumun direncini kırmayı hedefleyen hibrit bir savaş yürütülüyor” ifadelerini kullandı.

Hibrit savaşın, psikolojik ve toplumsal boyutlar taşıdığını belirten Hamaney, bu stratejinin, toplumun farklı kesimleri arasında güvensizlik oluşturma ve siyasi birlikteliği zayıflatma üzerine kurulu olduğunu bildirdi. Hamaney, ABD öncülüğündeki küresel güç yapılanmasını ‘hegemonik sistem’ olarak tanımlayarak, “İsrail, bu yapının bölgesel bir unsuru. İsrail’in varlığı, İran’ın bağımsızlığını sınırlamaya yönelik bir yapı” değerlendirmesinde bulundu.

Diğer Haberler

  1. Pezeşkiyan: Müzakereler konusunda uzmanlık dışı açıklamalar kazanımları küçültüyor
  2. Kuveyt: İran saldırıları nedeniyle bazı tesislerde yangın çıktı, üretim üniteleri hizmet dışı bırakıldı
  3. Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola salgınında vaka sayısı 2 bin 400'ü aştı
  4. Bahreyn: İran'dan düzenlenen saldırılar engellendi
  5. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Irak’ta
  6. Ürdün: İran'dan atılan 5 İHA etkisiz hale getirildi
  7. Endonezya'da patlama: 3 ölü
  8. Trump, İngiltere'nin yeni Başbakanı Burnham ile görüştü
  9. Çekya’da okullarda cep telefonu yasaklanıyor
  10. ABD’den dünya genelindeki vatandaşlarına güvenlik uyarısı

© Copyright 2026

DHA