Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Hamas'tan 'silahsızlanma' açıklaması: İsrail yükümlülüklerini yerine getirmezse anlaşma uygulanmayacak

Hamas, Gazze'deki silahsızlanma sürecinin İsrail'in bölgeden çekilmesine ve yeniden inşanın ilerlemesine bağlı olduğunu belirterek, İsrail'in anlaşma kapsamındaki yükümlülüklerini geciktirmesi veya yerine getirmemesi halinde anlaşmanın hiçbir adımını uygulamayacağını bildirdi.

ABONE OL
FİLİSTİN, (DHA)

Hamas'ın müzakere heyeti üyesi Gazi Hamad, Katar medyasına yaptığı açıklamada, Gazze'deki silahsızlanma şartları ve varılan anlaşmaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Silahsızlanma meselesinin İsrail'in Gazze'den çekilmesine ve bölgenin yeniden inşasındaki ilerlemeye bağlı olduğunu belirten Hamad, sürecin işleyişine dair, “İsrail silahsızlanma konusuna müdahale etmeyecek ve bu görevi ulusal bir komite yürütecek” ifadelerini kullandı.

Nihai anlaşmaya varma sürecindeki görüşmelerin 'zorlu ve çetin' geçtiğini kaydeden Hamad, Hamas'ın ulaşılabilecek en iyi formülü elde etmeye çalıştığını aktardı. Grubun, Filistin halkının haklarını koruma ile temsil edilen ulusal hedeflerine sarsılmaz bir şekilde bağlı kaldığını vurgulayan Hamad, anlaşmanın uygulanma şartlarına dikkati çekti. Olası pürüzler ve İsrail'in tutumuna karşı Hamad, “İsrail işgal güçleri anlaşma kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmezse, Hamas Gazze barış anlaşmasının hiçbir adımını hayata geçirmeyecektir” uyarısında bulundu.

Diğer Haberler

  1. Trump, İran'ın Hürmüz Boğazı teklifini reddetti
  2. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Rusya her geçen gün gerilimi tırmandırıyor
  3. Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde küçük yolcu uçağı düştü: 2'si korgeneral 17 ölü
  4. Sağlık Bakanı Memişoğlu: Gazze'de insanların aşıya, temel bir ilaca dahi ulaşamadığı vahim tablolarla karşı karşıyayız
  5. İran'da yolcu otobüsü devrildi: 11 ölü, 24 yaralı
  6. İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: İslamabad Mutabakat Zaptı'na dönülmesinin önemini vurguluyoruz
  7. İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Şartlar karşılanırsa Hürmüz Boğazı 7 gün içinde yeniden açılabilir
  8. Bakan Fidan, New York'ta diplomatik temaslarda bulundu
  9. Trump: Şi ile görüşmemiz dostluk, güç ve başarı doluydu
  10. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'ye 'Doğu mu Batı mı' tercihi dayatılmasını doğru bulmuyoruz

© Copyright 2026

DHA