Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Harvard’ın 27 dolara aldığı belge, gerçek 'Magna Carta' çıktı

Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin 1946 yılında 27 dolara satın aldığı ve kopya olduğu sanılan bir tarihi belge, yapılan incelemeler sonucunda 1300 yılına ait orijinal bir ‘Magna Carta’ nüshası olarak tanımlandı.

ABONE OL
Şara Zehra ÖZBEY, (DHA) -

Orta Çağ uzmanları tarafından yapılan analizler sonucunda belgenin, İngiltere Kralı I. Edward tarafından onaylanmış yedi orijinal ‘Magna Carta’dan biri olduğu belirlendi. Belge, dijital arşiv çalışmaları sırasında keşfedildi. Uzmanlar, belgenin içerik, yazı stili ve fiziksel özelliklerini gelişmiş görüntüleme teknikleriyle inceleyerek tarihsel kimliğini doğruladı.

Harvard Üniversitesi yetkilileri, belgenin satışının düşünülmediğini, bunun yerine arşivlerde korunarak araştırma ve eğitim amaçlı kullanılacağını bildirdi. İnsan haklarının temel belgelerinden biri kabul edilen Magna Carta, İngiltere'de kralın da hukuk kurallarına tabi olduğunu yazılı hale getiren ilk metin olarak biliniyor.

Diğer Haberler

  1. Kanada’da helikopter düştü: 4 ölü
  2. ABD ve Çin'den 30 milyar dolarlık tarife mutabakatı
  3. Irak'a ABD'den yeni dolar sevkiyatı yapılacak
  4. Bakan Fidan, ABD’nin BM nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Waltz’ı kabul etti
  5. Endonezya'daki feribot kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 64'e yükseldi
  6. İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: ABD ile müzakerelere güvenmiyoruz
  7. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Alman mevkidaşı Wadephul ile görüştü
  8. Bakan Fidan, BM 81’inci Genel Kurul Başkanı Rahman ile bir araya geldi
  9. Trump, İran'ın Hürmüz Boğazı teklifini reddetti
  10. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Rusya her geçen gün gerilimi tırmandırıyor

© Copyright 2026

DHA