Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Harvard’ın 27 dolara aldığı belge, gerçek 'Magna Carta' çıktı

Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin 1946 yılında 27 dolara satın aldığı ve kopya olduğu sanılan bir tarihi belge, yapılan incelemeler sonucunda 1300 yılına ait orijinal bir ‘Magna Carta’ nüshası olarak tanımlandı.

ABONE OL
Şara Zehra ÖZBEY, (DHA) -

Orta Çağ uzmanları tarafından yapılan analizler sonucunda belgenin, İngiltere Kralı I. Edward tarafından onaylanmış yedi orijinal ‘Magna Carta’dan biri olduğu belirlendi. Belge, dijital arşiv çalışmaları sırasında keşfedildi. Uzmanlar, belgenin içerik, yazı stili ve fiziksel özelliklerini gelişmiş görüntüleme teknikleriyle inceleyerek tarihsel kimliğini doğruladı.

Harvard Üniversitesi yetkilileri, belgenin satışının düşünülmediğini, bunun yerine arşivlerde korunarak araştırma ve eğitim amaçlı kullanılacağını bildirdi. İnsan haklarının temel belgelerinden biri kabul edilen Magna Carta, İngiltere'de kralın da hukuk kurallarına tabi olduğunu yazılı hale getiren ilk metin olarak biliniyor.

Diğer Haberler

  1. Trump'tan İran'a Hürmüz Boğazı mesajı: Ablukaya karşı yapabilecekleri hiçbir şey yok
  2. Bakan Fidan, Libya temasları kapsamında Bingazi'de
  3. Ukrayna'dan Rusya'nın Novorossiysk Deniz Üssü'ne saldırı
  4. Kolombiya'daki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 254'e yükseldi
  5. ABD'den Umman Körfezi'nde Panama bandıralı kargo gemisine müdahale
  6. Bakan Fidan, Libya'da TSK Görev Grup Komutanlığı'nı ziyaret etti
  7. İran: ABD şartları kabul etmezse Hürmüz Boğazı açılmayacak
  8. Trump: İran'a güvenmiyorum
  9. Trump'tan 'Türkiye'de uçak değiştirdim' açıklaması
  10. Macaristan'ın yeni cumhurbaşkanı Andras Baka oldu

© Copyright 2026

DHA