Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Hindistan Başbakanı Modi, Çin Dışişleri Bakanı Wang’ı kabul etti

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, başkent Yeni Delhi’de Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi’yi kabul etti.

ABONE OL
HİNDİSTAN, (DHA) -

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, BRICS Ulusal Güvenlik Üst Düzey Temsilcileri Toplantısı’na katılmak üzere Yeni Delhi’de bulunan Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi’yi kabul etti. Modi, mevcut koşullar altında her iki tarafın da geleneksel dostluklarını sürdürmesi, üst düzey temasları devam ettirmesi, pragmatik iş birliğini ilerletmesi ve Küresel Güney ülkelerinin ortak çıkarlarını koruması gerektiğini söyledi.

Çin’in gelecek yıl üstleneceği BRICS dönem başkanlığına destek verdiklerini kaydeden Modi, BRICS’in gelişimini teşvik etmek amacıyla Çin ile çalışmaya hazır olduklarını aktardı.

Wang Yi ise dünyanın en büyük iki gelişmekte olan ülkesi ve Küresel Güney’in önemli üyeleri olarak Çin ile Hindistan’ın, Küresel Güney ülkeleri arasında dayanışmayı ve kendi kendine yeterlilik kapasitesini güçlendirmede örnek rol oynaması gerektiğini belirtti. Hindistan’ın BRICS dönem başkanı olarak üstlendiği sorumlulukları desteklemeye ve BRICS iş birliğinde ilerleme sağlamak için Hindistan ile çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Wang, “İki ülke liderleri arasında varılan mutabakatların hayata geçirilmesi, karşılıklı güvenin artırılması, hassas konuların uygun şekilde ele alınması, karşılıklı yarara dayalı iş birliğinin derinleştirilmesi ve Çin-Hindistan ilişkilerindeki olumlu ivmenin korunması gerekiyor. Bu yaklaşım hem iki halkın temel çıkarlarına hem de uluslararası toplumun ortak beklentilerine hizmet ediyor” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. 7'nci Dünya Medya Zirvesi Pekin'de başladı
  2. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Bayraktaroğlu'ndan KKTC'ye resmi ziyaret
  3. KKTC Başbakanı Üstel: Egemen eşitliğimizin tescili çözümün ön şartıdır
  4. Almanya'da küçük uçak otoyola düştü: 2 ölü
  5. Paraguay'da azledilen Devlet Başkanı Santiago Pena ev hapsine alındı
  6. Trump'tan kabine mesajı: Bazı değişiklikler yapabilirim
  7. ABD'deki seçimlerde Demokratlar, Temsilciler Meclisi'nde 254 sandalye kazandı
  8. Trump: İran'ın nükleer silaha sahip olmasını engellemeseydim bugün İsrail ve tüm Orta Doğu var olmazdı
  9. Bakan Fidan, KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu ile görüştü
  10. Bakan Fidan, KKTC Başbakanı Üstel ile bir araya geldi

© Copyright 2026

DHA