Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Hindistan, Kanadalılara vize vermeye başladı

Kanada’daki Hindistan Yüksek Komisyonu, iki ülke arasındaki diplomatik gerginlik sonrasında askıya alınan vize hizmetlerine devam kararı aldı.

ABONE OL
Beril SÖNMEZ, (DHA) –

 

Ottowa merkezli Hindistan Yüksek Komisyonu, dün Kanadalılara geçici olarak durdurduğu vize hizmetine bugünden itibaren devam etme kararı aldığını açıkladı. Yetkililer, diplomatik misyonluklardaki güvenlik durumunu gözden geçirdiklerini ve giriş, iş, tıbbi ve konferans vizelerini vermeye devam edeceklerini belirtti.       

NE OLMUŞTU?

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Hindistan asıllı Sikh lider Hardeep Singh Nijjar’ın Haziran ayında öldürülmesine Hindistan hükümetinin dahil olduğuna dair ‘güvenilir iddialar’ olduğunu açıklamış, Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joy ise olayla ilgili üst düzey bir Hintli diplomatın Kanada'dan sınır dışı edildiğini duyurmuştu.

Hindistan, Sikh liderin bir terörsit olduğunu vurgulayarak karşılık olarak, üst düzey Kanadalı bir diplomatı sınır dışı ettiğini belirtip Kanadalılara verilen vize hizmetini askıya aldığını açıklamıştı.

 

Diğer Haberler

  1. İtalya Dışişleri Bakanı Tajani: ABD'ye İran saldırılarında üslerimizi kullandırmadık
  2. Kalibaf'tan Trump'a 'dondurulmuş varlıklar' yanıtı
  3. ABD’de Türkiye Coşkusu
  4. ABD Dışişleri Bakanı Rubio: İran ile yapıcı diyalog ve yeni anlaşmalar kurmayı amaçlıyoruz
  5. Venezuela Geçici Devlet Başkanı Rodriguez'den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
  6. Fransa'da Ebola vakasıyla temas ettiği düşünülen 5 kişi karantinaya alındı
  7. İtalya'da aşırı sıcaklar nedeniyle 5 kişi hayatını kaybetti
  8. Belçika'da aşırı sıcaklar nedeniyle kırmızı alarm verildi
  9. ABD Senatosu, İran'a yönelik askeri faaliyetleri sınırlandıracak tasarıyı reddetti
  10. Bakan Kurum, Londra'da Kral 3'üncü Charles'ın ev sahipliğindeki resepsiyona katıldı

© Copyright 2026

DHA