Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Hindistan’da pirinç için halka saldırarak yıldıran file operasyon

Hindistan’ın Kerala bölgesinde pirinç düşkünlüğü sebebiyle yıllarca bölgedeki halka saldırarak yıldıran Arikomban adlı file, 71 kişilik bir ekip Pazar günü yakalama operasyonu düzenleyecek.

ABONE OL
HİNDİSTAN, (DHA)

Veterinerler, orman korucuları ve saha çalışanlarından oluşan 71 kişilik bir ekip, Kerala bölgesinde pirinç yemeyi çok sevdiği için Arikomban (pirinç uzun dişli) adı verilen 30 yaşındaki file, Pazar günü yakalama operasyonu düzenleyeceği açıklandı. Yetkililer, Arikomban’ın birkaç günde bir suda serinlemek için geldiği belirli bir nokta belirlediğini ve 11 gruba ayrılan ekiplerin fili burada bayıltarak yakalayacağını ifade etti. Yerel basın Arikomban Operasyonu adı verilen yakalama operasyonunda, ekibin önce uyuşturucu iğnelerle fili bayıltacağı, daha sonra bir sinyal verici takarak başka bir yere götürüleceğini belirtti.

Arikomban yıllar içinde toplamda 10 kişiyi ezerek öldürmüş, pirinç bulunduğu için 60 kadar dükkanı ve evi yıkmıştı. Yetkililer, filin bir keresinde yoksulluk sınırının altındaki insanlara ücretsiz buğday, şeker ve pirinç dağıtan devlet gıda dükkanlarına pirinç taşıyan bir kamyonun yolunu kestiğini ifade etti.

 

Diğer Haberler

  1. Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Dünya Su Kongresi'ne katıldı
  2. Putin: Hindistan'a kesintisiz enerji sevkiyatı sağlamaya hazırız
  3. Almanya'da asker sayısını artırmayı hedefleyen yasa tasarısı Federal Meclis'te kabul edildi
  4. Bakan Işıkhan, TDT Çalışma, İstihdam ve Sosyal Koruma Bakanları 1’inci Toplantısı'na katıldı
  5. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kadıoğlu, Katar’a resmi ziyarette bulundu
  6. Bakan Bayraktar: Özbekistan'ın kalkınma serüveninde çok önemli bir ortak olarak birlikte yol alacağız
  7. Bakan Işıkhan, Azerbaycan Başbakanı Asadov ile bir araya geldi
  8. 3 yaşında satrançta dünya rekoru kırdı
  9. Bakan Bayraktar, Özbekistan’da
  10. Brezilya'da pistteki bagaj yükleme aracında yangın çıktı

© Copyright 2025

DHA