Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

IAEA Genel Direktörü Grossi Ukrayna'yı ziyaret edecek

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) Genel Direktörü Rafael Grossi, Kakhovka barajının yıkılmasıyla yaşanan gelişmelerin ardından gelecek hafta Zaporijya Nükleer Santrali’ne yönelik ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu.

ABONE OL
AVUSTURYA, (DHA)-

 

Grossi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kakhovka barajının yıkılması sonrasında yaşanan kaygı verici gelişmelerin ardından, önümüzdeki hafta güçlendirilmiş bir ekiple Zaporijya Nükleer Santrali’ne yönelik IAEA destek ve yardım misyonumuzun bir sonraki ziyaretine liderlik edeceğim. Nükleer güvenlik için çok önemli bir an” ifadelerini kullandı.

 

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski de günlük ulusa sesleniş konuşmasında Grossi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirterek, “Bugün IAEA Direktörü Grossi ile özellikle Kakhovka barajına ne olduğu ve Zaporijya Nükleer Santrali’nin (ZNPP) genel durumu hakkında konuştum. IAEA Direktörünü, Rusya'nın bugünkü terör eylemini doğrudan ve kesin olarak kınamaya ve ZNPP'yi özgürleştirme çabalarımızı en üst düzeye çıkarmaya çağırdım.  Grossi'nin Ukrayna ziyareti konusunda anlaştık” açıklamasında bulundu.

 

Öte yandan IAEA tarafından dün yapılan açıklamada, Zaporijya Nükleer Santrali’ndeki uzmanların, Kakhovka barajındaki yıkıma ilişkin gelişmeleri yakından takip ettiği belirtilmişti. Ajanstan yapılan açıklamada, “IAEA, Ukrayna'nın Kakhovka barajındaki hasar raporlarından haberdar. Zaporijya Nükleer Santrali'ndeki IAEA uzmanları durumu yakından takip etmektedir. Santralde acil bir nükleer güvenlik riski yok” denildi.

 



Diğer Haberler

  1. Trump: İran bizimle müzakere ediyor çünkü saldırmamızı istemiyorlar
  2. KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman: Masada sözümü söylemeye devam edeceğim
  3. Ukrayna ve Rusya arasında 314 kişilik esir takası anlaşması
  4. Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani ile Fransa Dışişleri Bakanı Barrot görüştü
  5. İspanya Başbakanı Sanchez: Batı'nın göçmenlere ihtiyacı var
  6. Rusya: Ukrayna barış anlaşmasında ilerleme sağlandı
  7. Zelenskiy: Önceliğimiz Rusya-Ukrayna Savaşı'na son vermek
  8. Rusya: New START'ın tarafları, artık yükümlülüklere bağlı olmayacak
  9. Arjantin ile ABD arasında 'kritik mineraller' anlaşması imzalandı Arjantin ile ABD arasında 'kritik mineraller' anlaşması imzalandı
  10. İsrail Başbakanı Netanyahu'dan güvenlik kabinesini toplama kararı

© Copyright 2026

DHA