Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İngiltere Başbakanı Starmer, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile görüştü

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile Londra’da bir araya geldi.

ABONE OL
BİRLEŞİK KRALLIK, (DHA) -

Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan yapılan yazılı açıklamada, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un Londra’da görüştüğü bildirildi. Açıklamada, Starmer’ın İsrail’in Doha’da gerçekleştirdiği saldırıyı kınayarak, ‘tamamen kabul edilemez’ olarak nitelendirdiği belirtildi. Starmer’ın, söz konusu saldırının ‘önemli bir ortağın egemenliğinin açık bir ihlali’ olduğunu söylediği ve bu durumun ‘barışın sağlanmasına hiçbir katkı sunmadığını’ ifade ettiği aktarıldı.

Gazze’deki duruma ilişkin ise Starmer’ın derin kaygılarını yinelediği ve İsrail’e tutumunu değiştirme çağrısı yaptığı bildirildi. Açıklamada, “İnsani yardımın girişine izin vererek ve askeri operasyonları durdurarak insan eliyle yaratılan kıtlığın daha da kötüleşmesini engellemeleri gerekiyor” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, İngiltere ve İsrail’in uzun süredir müttefik olduğunun altı çizilirken, Starmer’ın kalıcı barışı sağlamak ve hem İsrailliler hem de Filistinliler için daha iyi bir gelecek oluşturmak amacıyla çalışmalarını sürdüreceği kaydedildi. Ayrıca, Hamas’ın bu gelecekte ‘kesinlikle hiçbir rol oynamayacağı' konusunda iki liderin hemfikir olduğu bildirildi.

Diğer Haberler

  1. İran: ABD’ye ait insansız su altı aracı ele geçirildi
  2. Kronik uykusuzluk tedavisi biyolojik yaşlanmayı yavaşlatıyor
  3. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Portekiz’de
  4. Dışişleri Bakanı Fidan’dan BM değerlendirmesi
  5. Araştırma: Gözler yaşlanma hızını gösteriyor
  6. İngiltere'de ABD üssü yakında patlayıcı alarmı
  7. Hindistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle 56 kişi hayatını kaybetti
  8. Araştırma: Bilim insanları Dünya'nın 2 milyar yıllık sırrını yanlış yorumlamış olabilir
  9. Nepal’de çığ düştü: 10 kişi kayıp
  10. Araştırma: Rüya görmek beyin enerjisini tüketiyor

© Copyright 2026

DHA