Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İngiltere Başbakanı Starmer: Jetler de dahil olmak üzere bölgeye varlıklarımızı taşıyoruz

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, "Jetler de dahil olmak üzere bölgeye varlıklarımızı taşıyoruz. Bu tamamen bölge genelinde olası durumlarda destek amaçlıdır” dedi.

ABONE OL
BİRLEŞİK KRALLIK, (DHA)

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, G7 Zirvesi için Kanada'ya yaptığı yolculuk sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Starmer, Orta Doğu’daki gelişmelerin çok hızlı yaşandığını belirterek, “Jetler de dahil olmak üzere bölgeye varlıklarımızı taşıyoruz. Bu tamamen bölge genelinde olası durumlarda destek amaçlıdır. Sürekli verdiğimiz mesaj tansiyonun düşürülmesi yönündedir. Bu nedenle attığımız her adım ve yaptığımız her görüşme, gerginliği azaltmaya yöneliktir” diye konuştu.

Starmer, İsrailli mevkidaşı Binyamin Netanyahu ile dün yaptığı görüşmede İsrail'in güvenliğini de ele aldıklarını kaydederek, “İngiltere'nin İran'ın nükleer programıyla ilgili uzun süredir devam eden bir endişesi var” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Dışişleri Bakanı Fidan, Bangladeş ziyaretini değerlendirdi
  2. İrlanda'dan İsrailli iki bakana ülkeye giriş yasağı
  3. İran Devrim Muhafızları: Kuveyt ve Bahreyn'deki ABD üsleri füzelerle hedef alındı
  4. İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda can kaybı 3 bin 558'e yükseldi
  5. Dışişleri Bakanı Fidan, Bangladeş Başbakanı Rahman tarafından kabul edildi
  6. Trump'tan İran açıklaması: Süreci anlaşmayla ya da sert yöntemlerle yakında sonlandıracağız
  7. TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsveç Kralı Gustaf tarafından kabul edildi
  8. TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsveç’te Türk toplumu temsilcileriyle buluştu
  9. Dışişleri Bakanı Fidan, Bangladeş'te mülteci kamplarını ziyaret etti
  10. TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsveç'te Süryani toplumu temsilcilerini kabul etti

© Copyright 2026

DHA