Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İngiltere, İsrail’e silah satışını durdurmayacağını açıkladı

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, sivilleri korumaya yönelik açık bir plan olmadan İngiltere'nin Refah'a yönelik büyük bir İsrail saldırısını desteklemeyeceğini fakat silah satışını durdurmayacaklarını durumun ABD’ninkiyle karşılaştırılamayacağını ifade etti.

ABONE OL
Şara Zehra ÖZBEY, (DHA)

 

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, dün düzenlenen basın toplantısında İngiltere'nin Refah’a düzenlenecek bir operasyonu desteklemediğini fakat İsrail'e silah satışını durdurmayacağını ve pozisyonunun ABD'ninkiyle karşılaştırılamayacağını ifade etti. Cameron, “ABD durumu ile İngiltere durumu arasında çok temel bir fark var. ABD, İsrail'e büyük miktarda silah sağlayan bir devlettir. İngiltere Hükümeti'nin İsrail'e silah tedariki yok, çok sayıda lisansımız var ve İsrail'e yaptığımız savunma ihracatımızın toplamın yüzde 1'inden önemli ölçüde daha azını oluşturduğunu düşünüyorum. Bu büyük bir fark

Refah'ta, insanları nasıl koruyacağımız, hayat kurtaracağımız ve diğer tüm konularda çok net bir plan olmadığı sürece Refah'taki bazı büyük operasyonları desteklemeyeceğimiz konusunda netiz. Biz bu planı görmedik, dolayısıyla bu koşullar altında Refah'ta büyük bir operasyonu desteklemeyeceğiz. Çok net lisanslama prosedürlerimiz var ve bunların bazıları dünyadaki en zorlu ve en sıkı prosedürlerden biri. Onları çok yakından takip ediyoruz ve önümüzdeki dönemde de bunu yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Diğer Haberler

  1. Ali Bagheri, İran Dışişleri Bakan Vekili oldu
  2. Bakan Fidan, İslamabad Büyükelçiliği’ni ziyaret etti
  3. Uluslararası Adalet Divanı savcısından İsrail ve Hamas liderleri için tutuklama başvurusu
  4. İran’da 5 günlük yas ilan edildi
  5. Bakan Fidan: Pakistan ile ikili ilişkileri geniş bir alanda ilerletme kararı aldık
  6. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kazakistan Senatosu Başkanı Aşimbayev ile görüştü
  7. Bakan Fidan, Pakistanlı mevkidaşı Dar ile bir araya geldi
  8. Başkanlık Seçimlerini kazanan Tayvan lideri yemin ederek göreve başladı
  9. Bakan Fidan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü
  10. Putin’den İran’a başsağlığı mesajı

© Copyright 2024

DHA