Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İngiltere Kralı Charles, Vatikan’da

İngiltere Kralı 3’üncü Charles ve eşi Kraliçe Camilla, Papa 14’üncü Leo ile görüşmek üzere Vatikan’a gitti.

ABONE OL
İTALYA, (DHA) -

İngiltere Kralı 3’üncü Charles ve eşi Kraliçe Camilla, Vatikan'a resmi ziyarette bulunarak, Papa 14'üncü Leo ile bir araya geldi. Charles ve Papa Sistine Şapeli'nde birlikte dua etti. Yaklaşık 500 yıl sonra İngiliz kralı ile papanın aynı çatı altında dua etmesi, bir ilk olarak tarihe geçti.

Papa 14'üncü Leo, Kral Charles'a Roma'daki St. Paul Bazilikası'nda özel bir ahşap koltuk hediye edecek. Bazilikanın altar kısmının arkasında yer alacak koltuk, sadece Britanya kralları tarafından kullanılabilecek. Kralın armasını ve Hristiyanlar arasında birlik çağrısı anlamına gelen Latince ‘Ut unum sint’ (Bir olsunlar) yazısını taşıyacak. Papa Leo, Kral Charles'a ayrıca ‘Kraliyet Kardeşi’ ünvanı verecek.

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Kral Charles'ın ise Papa Leo'ya, Windsor Kalesi'nde bulunan Aziz George Şapeli'nin ‘Papaz Kardeşi’ ünvanını ve 'Şövalye Büyük Haç' ünvanını vereceği bildirildi. Kral Charles, son 3 papa ile daha önce görüştü ancak birlikte dua ettikleri bir tören olmadı.






 

Diğer Haberler

  1. ABD, Venezuela'daki vatandaşlarından ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulundu
  2. Trump’ın ara buluculuğunda Ruanda ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti barış anlaşması imzaladı
  3. Bakan Işıkhan, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği'ni ziyaret etti
  4. Putin'den Ukrayna'daki savaşa dair açıklama
  5. Bakan Fidan, Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliği'ni ziyaret etti
  6. Bakan Fidan, Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto ile görüştü
  7. Rusya Devlet Başkanı Putin, Hindistan'da
  8. İsrail, Lübnan'ın güneyine hava saldırısı düzenledi
  9. Bakan Fidan, Gürcistan Dışişleri Bakanı Botchorishvili ile bir araya geldi
  10. İsrail Başbakanı Netanyahu, MOSSAD'a yeni başkan atadı

© Copyright 2025

DHA