Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İngiltere’de, Kuzey Afrika’dan İtalya’ya insan kaçakçılığı yaptığından şüphelenilen bir kişi gözaltına alındı

İngiltere Ulusal Suç Ajansı (NCA), ‘ölüm tuzağı’ teknelerinde Akdeniz üzerinden Kuzey Afrika'dan İtalya'ya binlerce insanın kaçakçılığını planladığından şüphelenilen 40 yaşındaki Mısır uyruklu bir adamın gözaltına alındığını duyurdu.

ABONE OL
Sibel DENİZ, (DHA)-

NCA tarafından yapılan açıklamada, binlerce kişinin Akdeniz üzerinden Kuzey Afrika’dan İtalya’ya kaçakçılığını planladığından şüphelenilen bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamaya göre, 40 yaşında Mısır uyruklu bir kişi dün yerel saatle 15:00 civarında başkent Londra’nın batısındaki Hounslow bölgesinde gözaltına alındı. Yasadışı göçü kolaylaştırma şüphesiyle sorgulanan kişinin, geçen yıl Kuzey Afrika’dan İtalya’ya yasadışı geçişlerle bağlantılı olduğu iddia ediliyor.

NCA dedektiflerinin, söz konusu kişinin, Kuzey Afrika’daki insan kaçakçılığı ağlarıyla aynı anda yüzlerce göçmeni getirecek tekneler organize etmek için çalıştığından ve geçişler sırasında suç ortaklarıyla iletişimi sürdürdüğünden şüphelendikleri belirtildi.

Açıklamada, geçen ekim ayında benzer bir geçişle 640’tan fazla göçmenin, Libya’dan tahta bir tekneyle karşıya geçmeye çalıştıkları sırada İtalyan yetkililer tarafından kurtarıldığı, başka bir olayda Aralık başında İtalyan Sahil Güvenliği tarafından Akdeniz’de sürüklenmiş halde bulunan 20 metrelik bir balıkçı teknesinden 265 göçmenin kurtarıldığı ve teknenin Libya’nın Bingazi’den ayrılmış olduğu hatırlatıldı. Son olarak bu yılın Nisan ayında da sahil güvenliğe yapılan imdat çağrılarının ardından iki arama ve kurtarma operasyonu daha düzenlendiği ve her iki durumda da her iki teknede 600’den fazla göçmen bulunduğu belirtildi.

Ayrıca, NCA’nın soruşturmanın bir parçası olarak İtalyan savcılar ve mali güvenliği korumak için çalışan İtalyan polis gücü Guardia di Finanza ile yakın bir şekilde çalışmakta olduğu ifade edildi.

“KAÇAKÇILIĞI BİRLEŞİK KRALLIK’TAN YÜRÜTTÜĞÜNDEN ŞÜPHELENİYORUZ”;

NCA Kıdemli Soruşturma Görevlisi Darren Barr da olayla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“İnsan kaçakçılığı uluslararası bir sorundur ve rotanın her adımında bununla mücadele etmek NCA için bir önceliktir. Bu adamın operasyonunu Birleşik Krallık'tan yürüttüğünden ve binlerce göçmen kaçakçılığını planladığından şüpheleniyoruz. Organize suç gruplarının geçiş için kullandığı tekne türleri ölüm tuzaklarıdır ve ne yazık ki Akdeniz'de meydana gelen olaylardan sonra çok sayıda insan hayatını kaybetmiştir ki bu da tehlikenin boyutunu göstermektedir. İstihbarat paylaşmaya ve geçişleri önlemek ve burada ve denizaşırı insan kaçakçılarını tutuklamak için ortaklarımızla harekete geçmeye devam edeceğiz.”

Diğer Haberler

  1. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Rusya her geçen gün gerilimi tırmandırıyor
  2. Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde küçük yolcu uçağı düştü: 2'si korgeneral 17 ölü
  3. Sağlık Bakanı Memişoğlu: Gazze'de insanların aşıya, temel bir ilaca dahi ulaşamadığı vahim tablolarla karşı karşıyayız
  4. İran'da yolcu otobüsü devrildi: 11 ölü, 24 yaralı
  5. İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: İslamabad Mutabakat Zaptı'na dönülmesinin önemini vurguluyoruz
  6. İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Şartlar karşılanırsa Hürmüz Boğazı 7 gün içinde yeniden açılabilir
  7. Bakan Fidan, New York'ta diplomatik temaslarda bulundu
  8. Trump: Şi ile görüşmemiz dostluk, güç ve başarı doluydu
  9. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'ye 'Doğu mu Batı mı' tercihi dayatılmasını doğru bulmuyoruz
  10. KKTC Başbakanı Üstel: Gemide ulaşılmayan alan kalmadı

© Copyright 2026

DHA