Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İngiltere’den Ukrayna’ya her yıl 3 milyar poundluk askeri destek sözü

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, Kiev’e yaptığı ikinci ziyaretinde Ukrayna’ya 3 milyar poundluk askeri yardım paketini açıkladı. Bakan Cameron, bu miktardaki desteğin ‘ihtiyaç duyulduğu sürece her yıl’ verileceğini taahhüt etti.

ABONE OL
Beril SÖNMEZ, (DHA) -

 

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, dün Kiev’de Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Başbakan Denys Shmyhal ve Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile bir araya gelerek görüşme gerçekleştirdi. Bakan Cameron görüşmede İngiltere’nin bugüne kadar ki en büyük desteği olan 3 milyar poundluk ‘çok yıllı’ askeri paketini açıkladı. Cameron, İngiltere’nin gayri safi yurtiçi hasılasının (GSYİH) yüzde 2.5’ini savunmaya harcayacağını vurgulayarak Ukrayna’nın ihtiyacı olduğu sürece bu miktarı yenileceğini taahhüt etti.

 

YERLİ MÜHİMMAT ÜRETİMİNİ İKİ KATINA ÇIKACAK

İngiltere Dışişleri Bakanlığı görüşmeye istinaden yaptığı açıklamada, İngiltere’nin gelecek 10 yılda 10 milyar pound daha yatırım yaparak yerli mühimmat üretimini iki katına çıkarmayı planladığını vurguladı. Bakan Cameron görüşmede “Ukrayna'nın kazanmak için neye ihtiyaç duyuyorsa sağlamak için hepimiz adım atmalıyız. Çok yıllı askeri finansmanımız, silah sağlama, Ukrayna'nın enerji altyapısını korumaya ve onarmaya yönelik hayati desteğimizle İngiltere, Ukrayna'nın yanındadır ve biz de ne kadar sürerse sürsün Ukrayna'nın yanında olacağız” dedi.

Diğer Haberler

  1. İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Komşu ülkelere değil, ABD üslerine saldırdık
  2. Kenya'da sel: 23 ölü
  3. Polonya, Ukrayna ve Belarus sınırında hava sahasını kısıtlıyor
  4. Trump: İran artık Orta Doğu'nun kaybedeni
  5. Trump: Gelişmiş silah üretimini dört katına çıkaracağız
  6. İsrail ordusu, Lübnan’ın doğusuna asker indirme girişiminde bulundu
  7. İspanya Başbakanı Sanchez: Bu savaş çok büyük bir hata ve tamamen yasa dışı
  8. İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Saldırıya uğrayan komşu ülkelerden özür diliyorum
  9. Lübnan Sağlık Bakanlığı: İsrail saldırılarında can kaybı 294'e yükseldi
  10. Putin ile Pezeşkiyan telefonda görüştü

© Copyright 2026

DHA