Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İran: ABD ile anlaşma hem çok uzak hem de çok yakın

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, “Taraflar arasında muhtemel bir anlaşma hem çok uzak hem de çok yakın” dedi.

ABONE OL
İRAN, (DHA)

 

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, İran basınına, ABD ile müzakere sürecine ilişkin açıklamada bulundu. Bekayi, Pakistan'ın son haftalarda İran ile ABD arasındaki görüşmelerde başlıca ara bulucu olarak önemli rol oynadığını bildirdi. Pakistan heyetinin başkent Tahran'a gerçekleştirdiği ziyarete değinen Bekayi, ziyaretin amacının İran ile ABD arasındaki mesaj alışverişini sürdürmek olduğunu söyledi. Bekayi, son günlerde çeşitli maddeler ve ifadeler üzerinde görüşmeler yürütüldüğünü kaydederek, “Hala anlaşmazlık konusu olan bazı başlıklar bulunuyor. Bu konular üzerinde değerlendirmeler sürüyor” ifadelerini kullandı.

Bekayi, görüşmelerin ardından tarafların muhtemel bir anlaşmaya yaklaşıp yaklaşmadığı yönündeki soruya, “Belki anlaşma hem çok uzak hem de çok yakın, diyebilirim” yanıtını verdi.

ABD tarafının çelişkili tutumlar sergilediğini öne süren Bekayi, “Amerikalılar görüşlerini birçok kez değiştirdi ve farklı yetkililer tarafından çelişkili açıklamalar yapıldı. Bu nedenle bu yaklaşımın yeniden değişmeyeceğinden tam olarak emin olamayız. Öncelikli hedefimiz, 14 maddelik bir mutabakat zaptı hazırlamak. Bu metin savaşın sona erdirilmesi için gerekli en önemli başlıkları ve bizim için temel önem taşıyan meseleleri içerecek. Daha sonra 30 ila 60 günlük makul bir süre içinde ayrıntılar müzakere edilerek nihai anlaşmaya ulaşılacak. Şu anda tüm odağımız savaşın sona ermesidir” diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. İran'da 7,5 trilyon fit küplük yeni doğal gaz rezervi keşfedildi
  2. Zelenskiy: Kış dönemi için 360 adet Patriot füzesine ihtiyacımız var
  3. Kolombiya'daki 7.4 büyüklüğündeki depremde can kaybı 329'a yükseldi
  4. Japonya'da 5.9 büyüklüğünde deprem: 37 yaralı
  5. İran'dan ABD yaptırımlarına destek veren ülkelere uyarı
  6. Trump: Kanada bir ABD eyaleti olmadan avantajlarından faydalanmak istiyor
  7. Macron ve Zelenskiy'den hava savunması ve ortak füze üretimi görüşmesi
  8. İsrail ordusu, Suriye'nin güneyinde bir kişiyi hedef aldığını açıkladı
  9. Kolombiya'daki 7.4 büyüklüğündeki depremde can kaybı 321'e yükseldi
  10. İsrail'in Lübnan'a saldırılarında Ekim 2023'ten bu yana can kaybı 8 bin 915'e yükseldi

© Copyright 2026

DHA