Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İran: ABD ile barışımız yok, İsrail’i resmi olarak tanımayacağız

İran Meclis ve Müzakere Heyeti Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, “ABD ile barışımız yok ve İsrail’i resmi olarak tanımayacağız” dedi.

ABONE OL
İRAN, (DHA) -

İran basını, Meclis ve Müzakere Heyeti Başkanı Muhammed Bakır’ın başkent Tahran’da Hamas Şura Meclisi Başkanı Muhammed Derviş ile görüştüğünü duyurdu. Görüşmede Kalibaf, Müslümanlara ve ‘Direniş Cephesi’ne gerektiğinde füze gerektiğinde de siyasi destek vereceklerini söyleyerek, “ABD ile barışımız yok ve İsrail’i resmi olarak tanımayacağız” ifadelerini kullandı.

Diplomasinin, askeri kazanımları koruyup kalıcı hale getirebilmesi gerektiğini aktaran Kalibaf, “Şehit imamın intikamı Kudüs’ün özgürlüğüdür” açıklamasında bulundu.

Derviş ise İran ile ABD arasında imzalanan mutabakat zaptının ‘Direniş Cephesi’ için bir zafer olduğunu belirterek, ”Mutabakatın her bir maddesi İran için zafer, ABD için yenilgidir” diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. New York'ta evde çıkan yangında 6 kişi hayatını kaybetti
  2. Avrupa’da uçaklara bomba ihbarı
  3. Türkiye'den 22 üniversite bilimsel yayın hacmine göre dünyada ilk 1000'e girdi
  4. İran: ABD savaşın bir sonraki aşamasına hazırlanıyor
  5. İran: Hürmüz Boğazı'nda 2 tanker mayına çarptı
  6. Zelenskiy, Trump'ın temsilcileri Witkoff ve Kushner ile görüştü
  7. ABD'de helikopter düştü: 1 ölü, 2 yaralı
  8. Vance: Cumhuriyetçilerin seçimi kaybetme nedeni İran savaşı
  9. ABD'deki seçimlerde Demokratlar, Senato ve Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu elde etti
  10. Suriye ile Suudi Arabistan arasında kalkınma finansmanı anlaşmaları imzalandı

© Copyright 2026

DHA