Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İran: ABD ile müzakerelerde Tahran nükleer konusunda geri adım atmayacak

İran Parlamentosu Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyesi İsmail Kousari, İran heyetinin Umman'da ABD ile yapılan müzakerelerde nükleer alandaki tutumundan geri adım atmayacağını belirtti.

ABONE OL
İRAN, (DHA)

İran Parlamentosu Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyesi İsmail Kousari, ABD-İran görüşmelerine ilişkin açıklamada bulundu. Kousari, Tahran'ın nükleer program konusunda kararlı olduğunu kaydederek, ABD ile müzakerelerde nükleer alandaki tutumlarından geri adım atmayacaklarını kaydetti. Kousari, “Görüşmeler İran'ın nükleer programı çerçevesinde kalırsa, Tahran kesinlikle bu konudaki sorunları ele alacak ancak nükleer konudaki mevcut pozisyonlarından geri adım atmayacaktır” dedi.

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyesi Kousari, İran'ın bir savaş başlatmayacağını fakat ABD ya da İsrail'in topraklarına yönelik herhangi bir saldırısına sert bir yanıt vereceğini ifade etti. Koussari, “Eğer görüşmelerde İran'ın savunma ve füze programları gibi nükleer meselenin ötesinde konular gündeme gelirse, bu İran için kırmızı çizgilerin aşılması anlamına gelir ve bu tür konuların tartışılması tüm müzakere sürecini kesinlikle durdurur” açıklamasında bulundu.

Diğer Haberler

  1. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bangladeş Başbakanı Rahman ile bir araya geldi
  2. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polonya Cumhurbaşkanı Nawrocki ile bir araya geldi
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'ın Körfez ülkesi liderleri ile düzenlediği zirveye katıldı
  4. Bakan Bolat: Katar ile Türkiye arasındaki güçlü stratejik ortaklığımızı kararlılıkla sürdüreceğiz
  5. Emine Erdoğan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM'deki hitabına ilişkin paylaşım
  6. İran’dan Bağdat ve Maskat uçuşlarına iptal kararı
  7. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya Başbakanı Sanae Takaichi ie görüştü
  8. Trump: ABD'li yetkililer İran heyetiyle görüştü
  9. Mamdani: Kimse UCM kararının üstünde olmamalı
  10. Bakan Bayraktar: Katar’la stratejik ortaklığımızı derinleştirmeyi hedefliyoruz

© Copyright 2026

DHA