Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İran: ABD saldırıları mutabakat zaptının temel hükümlerini geçersiz kıldı

İran Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin İran’a yönelik saldırılarının, mutabakat zaptının savaşın sonlandırılmasına ilişkin birinci maddesinin ihlali anlamına geldiğini ve mutabakatın temel hükümlerini geçersiz kıldığını bildirdi.

ABONE OL
İRAN, (DHA) -

 

İran Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin İran’a yönelik saldırılarıyla ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada, “ABD’nin İran’a yönelik saldırılarını tekrarlaması ve ABD Hazine Bakanlığı’nın, İran’ın petrol satışına yönelik yaptırımların kaldırılması kararını iptal etmesi, Hürmüz Boğazı’na ilişkin İran’ın ortaya koymuş olduğu düzenlemelerin ihlal edilmesi ve Siyonist rejimin Lübnan’a yönelik saldırılarını sürdürmesi mutabakat zaptının temel hükümlerini geçersiz hale getirmiştir” ifadeleri kullanıldı.

 

Gerilimin tırmandırılmasının doğuracağı sonuçlardan ABD’nin sorumlu olacağı belirtilen açıklamada, İran’ın toprak bütünlüğünü ve bağımsızlığını korumak için kendini savunmaktan geri durmayacağı ve saldırıların çıkış noktalarının hedef alınmaya devam edileceği aktarıldı. Açıklamada, Basra Körfezi’nin güneyindeki ülkelere ise topraklarını, ABD’nin İran’a yönelik saldırılarında kullandırmaması gerektiği konusundaki uluslararası yükümlülükleri anımsatıldı.

Diğer Haberler

  1. Dışişleri Bakanı Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile bir araya geldi
  2. Kenya'da 3'üncü Ebola vakası doğrulandı
  3. Bakan Fidan, İİT 52'nci Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katıldı
  4. CENTCOM: İran'ın 25 milyar dolarlık petrol ihracatı engellendi
  5. Trump, Rusya'ya yönelik yaptırım ve tarifeleri askıya aldı
  6. Dışişleri Bakanı Fidan, Mısırlı mevkidaşı Abdulati ile görüştü
  7. Beyaz Saray Sözcüsü Zacharia görevinden ayrıldı
  8. Pakistan Başbakanı Şerif'ten Türkiye'ye taziye mesajı
  9. Bakan Bayraktar: Altyapımız hazır, kapasiteleri etkin kullanmalıyız
  10. KKTC Başbakanı Üstel: Egemen eşitlik olmadan kalıcı çözüm olmaz

© Copyright 2026

DHA