Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İran: ABD’ye ait F-35 savaş uçağı vuruldu

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD ordusuna ait F-35 savaş uçağının hava savunma sistemleri tarafından vurulduğunu duyurdu. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı da uçağın bölgedeki bir üsse acil iniş yaptığını bildirdi.

ABONE OL
İRAN, (DHA) -

 

İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan açıklamada, İran hava sahasında operasyon yürüten ABD ordusuna ait F-35 tipi bir savaş uçağının hava savunma sistemleriyle vurulduğu ve uçağın hasar aldığı belirtildi. İran basını da uçağın vurulma anına ait olduğu öne sürülen termal kamera görüntülerini yayımladı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü Tim Hawkins ise olaya ilişkin açıklamasında, bir F-35 uçağının muharebe görevi sırasında isabet aldığını teyit etti. Uçağın düşmediğini ancak Orta Doğu'da bulunan bir Amerikan askeri üssüne acil iniş gerçekleştirmek zorunda kaldığını belirten Hawkins, pilotun durumunun stabil olduğunu ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını kaydetti.

Diğer Haberler

  1. Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Çin’de
  2. İçişleri Bakanı Çiftçi, Moğolistan’da KETK 10’uncu Dönem Toplantısı’na katıldı
  3. İran ve Suudi Arabistan dışişleri bakanları telefonda görüştü
  4. Netanyahu'nun duruşmasının bitiş saati ‘güvenlik’ gerekçesiyle erkene alındı
  5. İngiltere ve Fransa'nın başkanlığında Hürmüz Boğazı toplantısı düzenlenecek
  6. Çin: Tek taraflı yaptırımlara karşıyız
  7. ‘MV Hondius’ gemisinden tahliye edilen iki kişinin hantavirüs testleri pozitif çıktı
  8. Netanyahu, ABD-İran müzakereleri gündemiyle güvenlik toplantısı düzenleyecek
  9. İran: ABD mantık dışı taleplerinde ısrar ediyor
  10. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Moğolistan İçişleri ve Adalet Bakanı Sainbuyan Amarsaikhan ile görüştü

© Copyright 2026

DHA