Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Dünya kararlı durmazsa bu ateş birçoklarını yakacak

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD'nin İran'a yönelik saldırılarının ve Ali Hamaney suikastının küresel hukuk normlarını yok edecek yeni bir emsal oluşturduğunu belirterek, “Eğer dünya buna karşı kararlı bir duruş sergilemezse, bu ateşin alevleri birçoklarını yakacaktır” dedi.

ABONE OL
İRAN, (DHA) -

 

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, sanal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail'in eylemlerini ‘devlet terörü’ olarak nitelendirerek, Washington yönetiminin doğrudan müdahalelerinin uluslararası sistemde yaratacağı yıkıma dikkat çekti. Pezeşkiyan, “Siyonist rejimin doğası devlet terörüdür. Ancak ABD'nin İran'a yönelik saldırganlığı ve şehit lider Ali Hamaney suikastı, uluslararası anlaşmazlıklarda küresel hukuk normlarını yok edecek yeni bir emsal teşkil etmektedir” ifadelerini kullandı.

Uluslararası topluma da eyleme geçme ve sessiz kalmama çağrısı yapan Pezeşkiyan, “Eğer dünya buna karşı kararlı bir duruş sergilemezse, bu ateşin alevleri birçoklarını yakacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Diğer Haberler

  1. ABD'deki İsrail-Lübnan 3’üncü tur görüşmeleri başladı
  2. Bakan Bolat: Kazakistan ile ticaret hacmimizi 15 milyar dolar hedefine ulaştırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz
  3. İngiltere Sağlık Bakanı Streeting istifa etti
  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kazakistan ile ticaret hacmimiz 10 milyar dolara yaklaştı
  5. Çin Devlet Başkanı Şi: İki ülke rakip değil, ortak olmalı
  6. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sorumluluk almaktan kaçınmıyoruz
  7. Bakan Kurum, Çin’de Türkiye’nin COP31 vizyonunu anlattı
  8. Emine Erdoğan, Kazakistan'da Sıfır Atık Eğitim Laboratuvarı'nın açılışını yaptı
  9. Beyaz Saray: Trump ve Şi, İran'ın asla nükleer silahı olmaması üzerinde anlaştı
  10. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kazakistan'da 'Ahmet Yesevi Özel Devlet Nişanı'

© Copyright 2026

DHA