Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: İran, eşit şartlarda diyalogdan yana

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a yönelik tehditleri ile ilgili, “İran, eşit şartlarda diyalogdan yanadır. Bir yandan İran’ı tehdit edip diğer yandan müzakere çağrısı yapamazsınız” dedi.

ABONE OL
İRAN, (DHA) -

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, başkent Tahran’da hükümet yetkilileri ve bir grup milletvekili ile bir araya geldi. Pezeşkiyan, görüşmede ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a yönelik tehditleri hakkında açıklama yaptı. Pezeşkiyan, “İran, eşit şartlarda diyalogdan yanadır. Bir yandan İran’ı tehdit edip diğer yandan müzakere çağrısı yapamazsınız. Eğer gerçekten müzakere istiyorsanız, tehditlerin anlamı nedir” ifadelerini kullandı.

Pezeşkiyan, ekonomik durumla ilgili de değerlendirmede bulundu. İran halkının geçim sıkıntısı yaşadığını vurgulayan Pezeşkiyan, “Halkın ekonomik durumu iyi değil. Bu yıl, geçen yıla göre daha fazla üretime ve kaynakların verimli kullanımına odaklanmalıyız. Sosyal destek programlarına ihtiyacımız var. Hiçbir bireyin İran’da aç kalmaması için, hayırseverlerin desteği ve halkın katılımıyla yeni bir yapı kuruyoruz” diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. Zelenskiy: Kiev'de 1400'den fazla apartman ısıtmasız kaldı
  2. ABD güçleri Hint Okyanusu'nda petrol tankerine el koydu
  3. Hamaney: Düşman hayal kırıklığına uğratılmalı
  4. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Orta Doğu'daki durumun yakın zamanda düzelmesi olası görünmüyor
  5. Türkiye’nin Şam Büyükelçisi Yılmaz, Suriye Savunma Bakanı Ebu Kasra ile bir araya geldi
  6. Türkiye dahil 8 ülkeden ortak Batı Şeria açıklaması
  7. Tayland'da bina çöktü: 4 yaralı
  8. İran'daki gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısı 6 bin 961’e yükseldi
  9. Trump'tan Japonya Başbakanı Takaichi'ye tebrik
  10. Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Barrack ile görüştü

© Copyright 2026

DHA