Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: İsrail bölgesel istikrarsızlığın sebebi

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İsrail'in bölgedeki tüm ülkelere saldırdığını ve bölgesel istikrarsızlığın sebebi olduğunu bildirdi.

ABONE OL
İRAN, (DHA)

İran Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, başkent Tahran'da düzenlenen ‘Direnişin Lideri: İmam Humeyni Uluslararası Konferansı’nda konuştu. Pezeşkiyan, İslam ülkelerinin birlik ve beraberliğinin önemini vurgulayarak, “Siyonist rejim bölgedeki tüm ülkelere saldırdı ve onlar bölgesel istikrarsızlığın sebebidir. İslam ülkeleri bu tür saldırıların başlatıcısı olmamıştır. İslam ülkeleri birliği ‘düşman’ saldırıları ve müdahaleleri karşısındaki en önemli strateji. Düşman bundan sonra Gazze, Filistin ve Lübnan başta olmak üzere diğer bölgelerdeki Müslüman halkı hedef haline getiremeyecek” ifadelerini kullandı.

Pezeşkiyan, ABD-İsrail saldırılarında hayatını kaybeden İran'ın eski lideri Ayetullah Ali Hamaney ile ilgili ise “Ben rehbere veda etmedim, etmeyeceğim. O benim için her zaman yaşıyor” dedi.

Diğer Haberler

  1. Fransa'da yaklaşık 500 okulda yarın eğitime ara verilecek
  2. Brezilya, devlet başkanlığı seçimleri için sandık başına gitti
  3. Güneş ışığı ve sudan hidrojen üreten yeni malzeme geliştirildi
  4. Letonya'daki genel seçimleri Başbakan Kulbergs'in partisi kazandı
  5. Nolo Kasırgası’nın şiddeti kategori 3'e yükseldi
  6. Rusya: Zelenskiy’e cevap olarak Ukrayna'daki askeri hedeflere saldırıları artıracağız
  7. İspanya'da şiddetli yağışların neden olduğu selde 2 kişi hayatını kaybetti
  8. Araştırma: Beyin çoklu görev yapmaya kendini yeniden programlayabilir
  9. Girne açıklarında 1 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı
  10. Zelenskiy: Savunma alanında Almanya ile önemli anlaşmalar yapacağız

© Copyright 2026

DHA