Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Siyonist saldırganlık devam ederse daha sert ve güçlü yanıt verilecek

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İsrail’in saldırılarına yönelik “Siyonist saldırganlık devam ederse, İran Silahlı Kuvvetleri daha sert ve güçlü yanıt verecektir” dedi.

ABONE OL
İRAN, (DHA) -

İran Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Pakistan’ın İran’a verdiği destekten dolayı teşekkür eden Pezeşkiyan, İsrail’in ABD ve Batılı ülkelerin desteğiyle tüm uluslararası hukuku ihlal ettiğini vurgulayarak, “Savaşın bile kuralları vardır, ancak Batılı ülkelerin desteğini alan Siyonist rejim bu kuralları hiçe saymıştır” dedi.

İran ile ABD arasındaki nükleer müzakerelerin devam ettiği bir dönemde saldırıların gerçekleştiğine dikkat çeken Pezeşkiyan, bu durumun Washington yönetiminin ‘ikiyüzlülüğünü’ ve ‘güvenilmezliğini’ ortaya koyduğunu belirtti. İran’ın, İsrail’in saldırılarına karşılık olarak çok sayıda noktayı hedef alan füze operasyonlarına değinen Pezeşkiyan, “Siyonist saldırganlık devam ederse, İran Silahlı Kuvvetleri daha sert ve güçlü bir yanıt verecektir” uyarısında bulundu.

Pakistan Başbakanı Şerif ise Pakistan hükümeti ve halkının İran’ın yanında olduğunu ifade ederek, İsrail’in saldırganlığını uluslararası hukukun ihlali olarak tanımladı ve İran’da üst düzey yetkililer, bilim insanları ile sivillerin hayatını kaybetmesi nedeniyle taziyelerini sundu.

Diğer Haberler

  1. Bakan Işıkhan, Türkiye’nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilciliği’ni ziyaret etti
  2. ABD Başkanı Trump'tan, yapay zeka kararnamesi
  3. Polonya'da ilkokullarda telefon kullanımını kısıtlayacak tasarı kabul edildi
  4. ABD Dışişleri Bakanı Rubio: İran, nükleer programın bir bölümünü müzakereyi kabul etti
  5. İsrail'in Lübnan'a saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 468'e yükseldi
  6. Bakan Fidan: Singapur ile ilişkilerimizi geliştirmeye devam edeceğiz
  7. Yunanistan, Kerpe Adası'nda olağanüstü hal ilan etti
  8. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Fransa’da
  9. Ayetullah Ali Hamaney'in cenaze programı belli oldu
  10. '11’inci Çin-İngiltere Stratejik Diyaloğu' Pekin’de düzenlendi

© Copyright 2026

DHA