Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan misilleme: ABD'nin bölgedeki konuşlanma noktaları vuruldu

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin İran kıyılarına düzenlediği hava saldırısına misilleme olarak Amerikan ordusunun bölgedeki konuşlanma noktalarının hedef alındığını duyurdu.

ABONE OL
İRAN, (DHA) -

İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan ABD'nin saldırısına ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki ateşkesi ihlal etmesinin ardından ABD'nin de taahhütlerini bozduğu ve Hürmüz Boğazı'nda izinsiz rotadan geçen ihlalci bir gemiyi bahane ederek İran kıyılarına hava saldırısı düzenlediği belirtildi. Söz konusu saldırıya yanıt olarak, Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri'nin bölgedeki ABD ordusuna ait konuşlanma noktalarını vurduğu kaydedildi.

İslamabad Mutabakatı'nın 5'inci maddesi uyarınca Hürmüz Boğazı'ndaki geçiş kontrol düzenlemelerinin İran'ın yetkisinde olduğu hatırlatılan açıklamada, ABD'nin çeşitli tarafları kışkırtarak bu taahhüdü ihlal etmeye çalıştığı ifade edildi. Açıklamada, ABD'ye gerekli yanıtın verildiği ve bundan sonra da böyle olacağı vurgulanarak, “Saldırının tekrarlanması halinde yanıtımız çok daha kapsamlı olacaktır” uyarısı yapıldı.

Diğer Haberler

  1. Trump'tan İran'a Hürmüz Boğazı mesajı: Ablukaya karşı yapabilecekleri hiçbir şey yok
  2. Bakan Fidan, Libya temasları kapsamında Bingazi'de
  3. Ukrayna'dan Rusya'nın Novorossiysk Deniz Üssü'ne saldırı
  4. Kolombiya'daki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 254'e yükseldi
  5. ABD'den Umman Körfezi'nde Panama bandıralı kargo gemisine müdahale
  6. Bakan Fidan, Libya'da TSK Görev Grup Komutanlığı'nı ziyaret etti
  7. İran: ABD şartları kabul etmezse Hürmüz Boğazı açılmayacak
  8. Trump: İran'a güvenmiyorum
  9. Trump'tan 'Türkiye'de uçak değiştirdim' açıklaması
  10. Macaristan'ın yeni cumhurbaşkanı Andras Baka oldu

© Copyright 2026

DHA