Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İran Dışişleri Bakanı Arakçi: İran ve ABD arasında nükleer program konusunda çelişkiler sürüyor

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İran’ın nükleer programı konusunda Tahran ve Washington arasında çelişkilerin devam ettiğini bildirdi.

ABONE OL
İRAN, (DHA)

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD heyeti ile Umman’ın başkenti Maskat’ta yapılan üçüncü tur görüşmelerin ardından İran medyasına konuştu. Arakçi, Tahran ve Washington arasında nükleer program konusunda çelişkilerin sürdüğünü, İran’ın ABD ile görüşmelerde ilerleme kaydetmeyi umduğunu belirtti. Arakçi, "Hem genel konularda hem de detaylarda görüş ayrılıklarımız var. Bir sonraki görüşme öncesinde başkentlerimizde bu çelişkilerin nasıl azaltılabileceğine dair daha detaylı analizler yapacağız” dedi.

Arakçi, İran’ın ABD ile yapılacak bir sonraki görüşmelere İran Atom Enerjisi Kurumu temsilcilerini de dahil etmeyi planladığını söyledi. 

 

 

Diğer Haberler

  1. Trump: Herkes, İran'ın uzun süreli silah denetimlerini kabul edeceğini biliyor
  2. Bakan Kurum, Londra’da COP31 İş Dünyası Forumu’nda konuştu
  3. ABD'den İran'ın petrol satışına geçici izin
  4. İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Pakistan’a resmi ziyarette bulunacak
  5. Pezeşkiyan: ABD ile yapılan müzakerelere taviz vermeden gittik
  6. ABD Başkan Yardımcısı Vance: Görüşmelerde önemli mesafe katettik
  7. Bakan Kurum, Londra’da düzenlenen ‘İklim İnovasyon Forumu'nda konuştu
  8. İngiltere'de aşırı sıcaklar nedeniyle kırmızı alarm verildi
  9. Çin'den 'ABD-İran müzakereleri'ne destek açıklaması
  10. Bakan Kurum, İngiltere'de

© Copyright 2026

DHA