Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Rusya'nın diplomasiye verdiği desteği memnuniyetle karşılıyoruz

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Moskova ile Tahran arasındaki stratejik ortaklığa ve dayanışmaya vurgu yaparak, “İlişkilerimiz gelişmeye devam ederken, Rusya'nın diplomasiye verdiği desteği memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

ABONE OL
İRAN, (DHA) -

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, sanal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile olan görüşmesine ve ikili ilişkilere dair değerlendirmelerde bulundu. Arakçi, diplomatik temaslarına ilişkin, “Bölgenin büyük bir değişim sürecinden geçtiği bir dönemde Rusya ile en üst düzeyde temas kurmaktan memnuniyet duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Tahran ve Moskova arasındaki bağların yaşanan son gelişmelerle daha da pekiştiğini belirten Arakçi, “Son olaylar, stratejik ortaklığımızın derinliğini ve gücünü kanıtlamıştır. İlişkilerimiz gelişmeye devam ederken, dayanışma için minnettarız ve Rusya'nın diplomasiye verdiği desteği memnuniyetle karşılıyoruz” açıklamasını yaptı.

Diğer Haberler

  1. Türkiye, Bulgaristan ve Romanya'dan Karadeniz için ortak bildiri
  2. Bakan Güler'den Karadeniz açıklaması
  3. İspanya'da iki yüksek hızlı tren çarpıştı: 64 ölü
  4. KKTC Başbakanı Üstel: Türkiye’nin kararlı duruşu bize güç veriyor
  5. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Bulgaristan’da
  6. Milli Savunma Bakan Yardımcısı Heybet, Nijerya'daki AFRIDEX 2026 Fuarı'na katıldı
  7. Putin ve Pezeşkiyan, Moskova'da görüştü
  8. Trump: Venezuela bir gün ‘ABD'nin 51’inci eyaleti’ olabilir
  9. Zelenskiy: Bu yıl cephedeki konumumuz çok daha güçlü
  10. Melania Trump: Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkes başladı

© Copyright 2026

DHA