Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İran: Hasar gören nükleer tesisler yeniden inşa edilecek

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Muhammed İslami, İsrail ve ABD'nin saldırılarında hasar gören nükleer tesislerin yeniden inşa edileceğini bildirdi.

ABONE OL
İRAN, (DHA)

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Muhammed İslami, haziran ayında İsrail ile yaşanan 12 günlük savaş sırasında İran'da hasar gören nükleer tesisleri ile ilgili açıklamada bulundu. İslami, "Hedef alınan tesisler, uluslararası baskılara ve İsrail'in olası saldırı tehdidine rağmen yeniden inşa edilecektir. Yüksek zenginleştirme oranı, mutlaka silah amaçlı değildir. Biz, hassas ölçüm araçlarımız için daha yüksek oranda zenginleştirmeye ihtiyaç duyuyoruz. Yıllardır ambargo altındayız. Bu ürünleri kimse bize satmıyor" ifadelerini kullandı.

ABD’nin, İran halkına büyük haksızlıklar yaptığını belirten İslami, “Onlarla konuşmaya gerek yok. ABD, İslam Devrimi'nin başından itibaren İran'a ağır darbeler indirdi ve yakın zamanda ülkemize karşı askeri saldırılarda bulundu. Dolaylı görüşmeler yapılırken ve müzakereler sürerken askeri operasyonlar gerçekleştirdiler. Düşman, düşmandır. Böyle bir düşmanla konuşmanın hiçbir anlamı yok" dedi.

Diğer Haberler

  1. ABD ve İran'dan karşılıklı saldırıları durdurma kararı: Görüşmeler Doha'ya taşındı
  2. DSÖ: Avrupa'da yüksek sıcaklıklar nedeniyle 1300 kişi hayatını kaybetti
  3. Suudi Arabistan’da helikopter düştü: 14 ölü
  4. Fransa'da uçak kazası: 11 ölü
  5. Zelenskiy: Rusya’da iki petrol rafinerisine saldırı düzenlendi
  6. İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyine hava saldırıları düzenledi
  7. İran Dışişleri Bakanı Arakçi’den ABD’ye çağrı
  8. ABD’de şiddetli yağışların yol açtığı selde 4 kişi hayatını kaybetti
  9. İsrail'in, Lübnan'a düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 246'ya yükseldi
  10. Pakistan’da askeri karargaha silahlı saldırı: 3 ölü

© Copyright 2026

DHA