Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İran, Hürmüz Boğazı’nı yeniden kapattı

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD’nin deniz ablukasını sürdürmesi gerekçesiyle Hürmüz Boğazı’nın yeniden kapatıldığını duyurdu.

ABONE OL
İRAN, (DHA) -

 

İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan açıklamada, Washington yönetiminin deniz ablukası altındaki eylemlerine tepki gösterilerek Hürmüz Boğazı'ndaki trafiğin durdurulduğu bildirildi. Açıklamada, daha önce yürütülen müzakereler kapsamında iyi niyet göstergesi olarak sınırlı sayıda ticari gemi ve petrol tankerinin bölgeden kontrollü geçişine onay verildiği hatırlatıldı.

ABD'nin sağlanan uzlaşmalara sadık kalmadığı ve abluka adı altında deniz korsanlığına devam ettiği savunulan açıklamada, Washington yönetiminin mükerrer ihlallerini sürdürdüğü öne sürüldü. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Hürmüz Boğazı'ndaki statünün eski haline getirildiği ve bu stratejik bölgenin yeniden İran silahlı kuvvetlerinin sıkı denetimi altına alındığı kaydedildi.

Devrim Muhafızları Ordusu, Washington yönetiminin, İran çıkışlı ve İran varışlı tüm gemilerin tam serbest dolaşımına yönelik engellemelerini sonlandırmadığı sürece, Hürmüz Boğazı'ndaki sıkı kontrolün ve mevcut kapalı durumun devam edeceğini vurguladı.

Diğer Haberler

  1. İran'dan Ukrayna'ya yanıt: Saldırı cevapsız kalmayacak
  2. İran: ABD saldırıları durdurunca, biz de misillemeyi durdurduk
  3. BM Genel Sekreteri Guterres: Suriye’nin egemenliğine saygı gösterilmeli
  4. Çin’in Gansu eyaletinde meydana gelen selde 10 kişi hayatını kaybetti
  5. Suriye Cumhurbaşkanı Şara’dan ‘Lübnan’ açıklaması
  6. TBMM'de bu hafta öğrenci affı düzenlemesi görüşülecek
  7. Romanya hava sahasını ihlal eden bir İHA'yı daha düşürdü
  8. Rusya: Ukrayna'nın Kiev ve Odessa'daki askeri tesislerini vurduk
  9. Pakistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle son 24 saatte 7 kişi hayatını kaybetti
  10. Çin'de Noul Tayfunu nedeniyle 715 binden fazla kişi tahliye edildi

© Copyright 2026

DHA