Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İran, Hürmüz'den geçiş izni için başvuru yapan gemilerle ilgili istatistikleri yayımladı

İran'ın Hürmüz Boğazı'ndaki geçişleri düzenlemek amacıyla kurduğu Fars Körfezi Su Yolu İdaresi, nisan ayından itibaren 300'den fazla geminin geçiş izni için başvuruda bulunduğunu duyurdu.

ABONE OL
İRAN, (DHA)

 

İran'ın Hürmüz Boğazı'ndaki geçişleri düzenlemek amacıyla kurduğu Fars Körfezi Su Yolu İdaresi’nin (PGSA), sanal medya hesabından, Hürmüz Boğazı'ndan geçişlerle ilgili istatistikler yayımlandı. Buna göre, nisan ayından bu yana İran ile ilişiği bulunmayan 300'den fazla geminin geçiş izni için başvuruda bulunduğu ve söz konusu gemilerin büyük çoğunluğunun petrol tankeri olduğu bildirildi. İzin başvurusunda bulunan gemilerin yüzde 42'sinin petrol tankeri, yüzde 27'sinin kuru yük, yüzde 11'inin konteyner, yüzde 8'inin LNG, yüzde 6'sının kargo ve yüzde 4'ünün de hizmet gemisinden oluştuğu aktarıldı.

Hürmüz Boğazı'ndan geçiş yapmak için izin başvurusunda bulunan gemilerin yüzde 77’sinin Basra Körfezi’nden çıkmak, yüzde 23’ünün ise Basra Körfezi’ne girmek için başvuruda bulunduğu belirtildi.

Diğer Haberler

  1. Bakan Göktaş: Devlet korumasındaki 7 çocuğu Suriye'ye emanet ettik
  2. Bakan Bayraktar: Türkiye ve Azerbaycan üç önemli hatla dünyaya yeni şeyler öneriyor
  3. Brezilya'da küçük uçak düştü: 3 ölü
  4. Hollanda'da Batı Nil virüsü alarmı: 3 ölü, vaka sayısı 18'e yükseldi
  5. Bakan Bayraktar: Elektrik alanındaki iş birliğimizi daha ileri bir aşamaya taşıyacağız
  6. Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde yangın: 29 öğrenci yaşamını yitirdi
  7. Zelenskiy: Rusya'daki seçimler bitmeden müzakere beklemiyorum
  8. TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay, Prag'da AFAD personelinin nikah şahidi oldu
  9. Bakan Bayraktar: Türkiye-Azerbaycan enerji iş birliğini yeni projelerle daha ileri taşıyacağız
  10. Trump: İran ile savaş 3 Kasım'daki seçimlerden önce ya da sonra bitebilir

© Copyright 2026

DHA