Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İran Sağlık Bakanlığı: ABD'nin hava saldırılarında 50 kişi hayatını kaybetti, 500'ü aşkın yaralı var

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Kirmanpur, ABD tarafından 27 Haziran'dan bu yana düzenlenen hava saldırılarında 50 kişinin yaşamını yitirdiğini, 500'den fazla kişinin ise yaralandığını bildirdi.

ABONE OL
İRAN, (DHA) -

 

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Kirmanpur, sanal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 27 Haziran-18 Temmuz tarihlerini kapsayan dönemde ABD'nin düzenlediği saldırılarda 50 kişinin hayatını kaybettiğini, yaralı sayısının ise 500'ü aştığını kaydetti. Açıklamasında kadın ve çocuk kayıplarına da değinen Sözcü Kirmanpur, hayatını kaybedenler arasında 5 kadın ile 2 çocuğun bulunduğunu aktardı. Yaralılar arasında ise 32 kadın ile 18 çocuğun yer aldığı belirtildi.

Yaralıların tedavi süreçlerine ilişkin güncel verileri de paylaşan Kirmanpur, hastanelerde bugüne kadar 28 cerrahi operasyon gerçekleştirildiğini ifade etti. Müdahalelerin ardından 460 kişinin taburcu edildiğini belirten Kirmanpur, 37 kişinin tedavisinin ise halihazırda hastanelerde sürdürüldüğünü duyurdu.

Diğer Haberler

  1. Araştırma: En ölümcül beyin kanserinde zayıf nokta keşfedildi
  2. Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 95’e yükseldi
  3. Araştırma: Kalp ve böbrek hastalıkları birbirini tetikliyor
  4. Kremlin Sözcüsü Peskov: Putin ve Trump arasında telefon görüşmesi gerçekleşebilir
  5. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Almanlar yine savaş istiyor
  6. Zelenskiy: Rusya'nın petrol rafinerileri ve İHA tesislerini vurduk
  7. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü
  8. Araştırma: Beyindeki elektrik dalgaları düşünceleri birbirine bağlıyor
  9. KKTC Başbakanı Üstel: Arama faaliyetlerimiz aralıksız devam ediyor
  10. İran’dan ABD’ye uyarı: Petrol varlıklarımıza saldırırsanız siz de saldırıya uğrarsınız

© Copyright 2026

DHA