Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İran’dan BM’ye çağrı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, BM’ye üye tüm devletlere çağrıda bulunarak, “Hukukun üstünlüğüne, uluslararası hukuka ve uluslararası toplumun kolektif güvenliğine inanıyorlarsa harekete geçmeleri gerektiğini hatırlatıyorum” dedi.

ABONE OL
İRAN, (DHA)

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, İran-İsrail çatışmasına ilişkin değerlendirmede bulundu. Bekayi, İsrail’in saldırılarının ABD ile müzakere süreci devam ederken geldiğini vurgulayarak, “Birleşmiş Milletler'e (BM) üye tüm devletlere, eğer BM Antlaşması'na, hukukun üstünlüğüne, uluslararası hukuka ve uluslararası toplumun kolektif güvenliğine inanıyorlarsa harekete geçmeleri gerektiğini hatırlatıyorum” ifadelerini kullandı.

İsrail güçlerinin meskun mahalleri ve İsfahan ile diğer bölgelerdeki barışçıl nükleer tesisleri hedef aldığını belirten Bekayi, bunun uluslararası hukuku ve normları ihlal ettiğini kaydetti. Savaşı başlatanın İsrail olduğunun altını çizen Bekayi, İsrail'in sivilleri hedef aldığını bildirdi.

ABD'nin İsrail konusundaki yaklaşımına da değinen Bekayi, ABD yönetimi ve ABD'li yetkililerin İsrail'in saldırganlığının suç ortağı olduğuna dair hiçbir şüphelerinin olmadığını kaydetti.

Diğer Haberler

  1. Fransa'da yaklaşık 500 okulda yarın eğitime ara verilecek
  2. Brezilya, devlet başkanlığı seçimleri için sandık başına gitti
  3. Güneş ışığı ve sudan hidrojen üreten yeni malzeme geliştirildi
  4. Letonya'daki genel seçimleri Başbakan Kulbergs'in partisi kazandı
  5. Nolo Kasırgası’nın şiddeti kategori 3'e yükseldi
  6. Rusya: Zelenskiy’e cevap olarak Ukrayna'daki askeri hedeflere saldırıları artıracağız
  7. İspanya'da şiddetli yağışların neden olduğu selde 2 kişi hayatını kaybetti
  8. Araştırma: Beyin çoklu görev yapmaya kendini yeniden programlayabilir
  9. Girne açıklarında 1 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı
  10. Zelenskiy: Savunma alanında Almanya ile önemli anlaşmalar yapacağız

© Copyright 2026

DHA