Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İran’dan BM'ye çağrı

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Avrupa ülkeleri ile yürütülen nükleer görüşmeler konusunda BM'ye çağrıda bulundu.

ABONE OL
İRAN, (DHA) -

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Avrupa ülkeleri ile yürütülen nükleer görüşmelere ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Arakçi, paylaşımında, 2015'teki nükleer anlaşmanın taraflarından İngiltere, Fransa ve Almanya'nın, İran'a Birleşmiş Milletler (BM) yaptırımlarını geri getirebilecek snapback mekanizmasını işletme kararı sonrasındaki süreçte Avrupa ile görüşmeleri değerlendirdi.

Arakçi, ‘E3’ olarak adlandırılan Avrupa ülkeleri ile yürütülen nükleer müzakerelerde yeni bir öneri sunduklarını fakat karşı taraftan bahaneler sunulduğunu belirtti. Arakçi, “Gerçek şu ki, çalışmayan taraf E3/AB diplomasi mekanizmasıdır" dedi.

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, snapback mekanizması süreci doğrultusunda İran'a BM yaptırımlarının geri getirilmesi sürecinde rol oynayacak BM Güvenlik Konseyi’ne çağrıda bulunarak, diplomasinin çatışmaya tercih edilmesi gerektiğini bildirdi. Arakçi ,"İleriye doğru bir yol var ama İran tek başına sorumlu olamaz" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Trump: Hamaney çok endişelenmeli
  2. İran: ABD ile nükleer görüşmelerin cuma günü Maskat'ta yapılması planlanıyor
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır'dan ayrıldı
  4. Suriye Cumhurbaşkanı Şara, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Barrack'ı kabul etti
  5. ABD, İran'ın görüşme yeri ve formatının değiştirilmesi talebini reddetti
  6. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sisi’ye Togg hediye etti
  7. Emine Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin eşi Amer ile bir araya geldi
  8. Bakan Bolat: Mısır ile 15 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefi için ortak projeler önemli
  9. Çin Devlet Başkanı Şi, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü
  10. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüştü

© Copyright 2026

DHA