Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İran'dan Trump'ın ‘müdahale’ açıklamasına yanıt

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Başkanı Ali Laricani, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’da protestoculara karşı güç kullanılması durumunda müdahale etmeye hazır olduklarına ilişkin açıklamasına yanıt verdi.

ABONE OL
İRAN, (DHA) -

 

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Başkanı Ali Laricani, sanal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İsrailli yetkililerin ve Trump'ın açıklamalarıyla perde arkasında neler olup bittiği artık netleşmiştir. Protestocu esnafın duruşu ile yıkıcı unsurların eylemlerini birbirinden ayırıyoruz. Trump, ABD'nin bu iç meseleye müdahalesinin tüm bölgeyi istikrarsızlaştırmak ve ülkesinin çıkarlarını yok etmek anlamına geleceğini bilmelidir” ifadelerini kullandı.

ABD halkına da seslenen Laricani, “Amerikan halkı bilmelidir ki, bu macerayı Trump başlatmıştır. Askerlerinize iyi bakın” açıklamasında bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, İran'da devam eden protestolara ilişkin, “Eğer İran, her zaman gibi barışçıl protestocuları vurur ve öldürürse, ABD onların yardımına koşacaktır. Harekete geçmeye hazırız” paylaşımında bulunmuştu.

Diğer Haberler

  1. Meksika'da 6.5 büyüklüğünde deprem
  2. BM Genel Sekreteri Guterres: Dünyanın BM'ye her zamankinden daha fazla ihtiyacı var
  3. Trump: Eğer İran barışçıl protestocuları vurursa, ABD onların yardımına koşacaktır
  4. Nijerya'da yeni yıl kutlamalarında silahlı saldırı: 9 ölü
  5. Pakistan’da trafik kazası: 14 ölü, 16 yaralı
  6. Pakistan’da trafik kazası: 14 ölü, 16 yaralı
  7. New York Belediye Başkanı Mamdani, halka açık törende yemin etti
  8. Trump: Yüksek dozda aspirin aldığımdan dolayı elimdeki morluklar oluşuyor
  9. Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Burhan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
  10. Zelenskiy: Rus ordusu 200'den fazla İHA ile saldırı düzenledi

© Copyright 2026

DHA