Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İspanya Dışişleri Bakanı Albares: Filistinli yetkililere vize yasağı kabul edilemez

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, ABD’nin Filistinli yetkililerin vizelerini iptal etmesini ‘kabul edilemez’ olarak nitelendirdi.

ABONE OL
DANİMARKA, (DHA) -

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, Kopenhag’da düzenlenen AB Dışişleri Bakanları toplantısı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, “Filistin heyetinin ya da Mahmud Abbas’ın BM Genel Kurulu’na katılamaması kabul edilemez. Onların korunması ve dokunulmazlığı tüm dünyada geçerlidir. AB, bunu savunanların ön safında olmalıdır” ifadelerini kullandı.

İsrail-Filistin çatışması konusunda AB’nin ‘çok az şey yaptığını ve çok geç kaldığını’ belirten Albares, sözlerin yeterli olmadığını vurgulayarak, “Açıklama dönemi sona erdi. Artık harekete geçmeliyiz. Bu savaş zamanı değil; savaşı durdurmak, İsrail’in Gazze’ye uyguladığı açlık ablukasını kırmak için harekete geçme zamanı” diye konuştu.

İspanya’nın AB’ye sunduğu eylem planını da aktaran Albares, dört önceliği ise şu şekilde sıraladı:

“İsrail’e silah satışına ambargo, iki devletli çözümü baltalayanlara yaptırım, Filistin Yönetimi’ne güçlü mali destek ve Uluslararası Adalet Divanı kararlarının eksiksiz uygulanması.”

Diğer Haberler

  1. Çin’in üç konteyner gemisi Hürmüz Boğazı’ndan geçti
  2. Çin'de tünel inşaatında patlama: 4 ölü, 9 yaralı
  3. İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda can kaybı 1247'ye yükseldi
  4. Hisarcıklıoğlu’na ‘Kosova Cumhurbaşkanlığı Liyakat Madalyası’
  5. Venezuela'daki ABD Büyükelçiliği 7 yıl sonra yeniden açıldı
  6. İran, Hürmüz Boğazı'ndan geçişleri ücretlendiriyor
  7. Suudi Arabistan: 10 İHA imha edildi
  8. İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Operasyonlarımız düşman saldırganlara yönelik
  9. ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Hürmüz Boğazı savaşın ardından açılacak
  10. Beyaz Saray: İran anlaşmaya daha istekli

© Copyright 2026

DHA