Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İspanya Dışişleri Bakanı Albares’ten İsrail’e silah ambargosu talebi

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, Avrupa Birliği ülkelerine İsrail’e silah ambargosu uygulama çağrısında bulundu.

ABONE OL
İSPANYA, (DHA) -

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin dışişleri bakanlarının video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği olağanüstü toplantıya ilişkin açıklamalarda bulundu. AB’nin, İsrail’in en büyük ticari ortağı olduğunu belirten Albares, Gazze’ye yönelik saldırılar devam ettiği sürece AB ülkelerinin İsrail’e silah ambargosu uygulamasını talep etti.

Albares, AB ülkelerine, Ukrayna’yı işgal ettiği için Rusya’ya karşı alınan kararların benzerlerinin İsrail için de hayata geçirilmesi çağrısında bulundu. Ayrıca, İsrail ile İran arasındaki gerilimin azalacağına dair herhangi bir işaret olmamasından duyduğu üzüntüyü ifade eden Albares, İran’la nükleer program konusunda diyaloğun yeniden başlatılması gerektiğini vurguladı.

Diğer Haberler

  1. İsrail: İran İstihbarat Bakanı İsmail Hatib öldürüldü
  2. ABD'de hava kuvvetleri üssünde silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
  3. Kenya'daki selde hayatını kaybedenlerin sayısı 71'e yükseldi
  4. İran'daki nükleer santrale füze isabet etti
  5. Macron: Hürmüz Boğazı operasyonlarına katılmayacağız
  6. İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda can kaybı 912'ye yükseldi
  7. Trump: Kimsenin yardımına ihtiyacımız yok
  8. Trump: NATO’dan dolayı büyük bir hayal kırıklığı içindeyim
  9. İran devlet medyası, Ali Laricani’nin hayatını kaybettiğini duyurdu
  10. ABD Ulusal Terörle Mücadele Merkezi Direktörü Kent istifa etti

© Copyright 2026

DHA