Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İspanya Dışişleri Bakanı Albares’ten İsrail’e silah ambargosu talebi

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, Avrupa Birliği ülkelerine İsrail’e silah ambargosu uygulama çağrısında bulundu.

ABONE OL
İSPANYA, (DHA) -

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin dışişleri bakanlarının video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği olağanüstü toplantıya ilişkin açıklamalarda bulundu. AB’nin, İsrail’in en büyük ticari ortağı olduğunu belirten Albares, Gazze’ye yönelik saldırılar devam ettiği sürece AB ülkelerinin İsrail’e silah ambargosu uygulamasını talep etti.

Albares, AB ülkelerine, Ukrayna’yı işgal ettiği için Rusya’ya karşı alınan kararların benzerlerinin İsrail için de hayata geçirilmesi çağrısında bulundu. Ayrıca, İsrail ile İran arasındaki gerilimin azalacağına dair herhangi bir işaret olmamasından duyduğu üzüntüyü ifade eden Albares, İran’la nükleer program konusunda diyaloğun yeniden başlatılması gerektiğini vurguladı.

Diğer Haberler

  1. İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Pakistanlı mevkidaşı Dar ile telefonda görüştü
  2. DSÖ'den yolcu gemisi açıklaması: Vakaların 5'inin hantavirüs olduğu doğrulandı
  3. Kremlin'den 'müzakere' açıklaması
  4. Çin Dışişleri Bakanı Wang, ABD senato heyetiyle görüştü
  5. Çin'de iki eski savunma bakanına yolsuzluktan ertelemeli idam cezası
  6. Bakan Uraloğlu, Alman mevkidaşı Schnieder ile bir araya geldi
  7. Zelenskiy'den Rusya'ya ateşkes tepkisi: Tek dertleri Kızıl Meydan'daki sessizlik
  8. Papa 14’üncü Leo, ABD Dışişleri Bakanı Rubio ile görüştü
  9. Hollanda'da bir kabin memuru hantavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırıldı
  10. İngiltere yerel seçimler için sandık başında

© Copyright 2026

DHA