Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İspanya Ulaştırma Bakanı Puente, tren kazasının ardından istifa etti

İspanya Ulaştırma Bakanı Oscar Puente, Toledo vilayetinde 69 kişinin hayatını kaybettiği yüksek hızlı tren kazasının ardından görevinden istifa ettiğini duyurdu.

ABONE OL
İSPANYA, (DHA) -

İspanya Ulaştırma Bakanı Oscar Puente, İspanya Temsilciler Meclisi Daimi Komitesi'nde 28 Ekim'de Toledo vilayetinde meydana gelen ve 69 kişinin yaşamını yitirdiği yüksek hızlı tren kazasına ilişkin soruları yanıtladığı sırada istifa kararını açıkladı. Puente, doğrudan bir sorumluluğu bulunup bulunmadığına bakılmaksızın bu denli ağır kazaların ardından bir bakanın görevinde kalmaması gerektiğini vurguladı. Puente, 29 Kasım'da yapılacak genel seçimlerde Sosyalist İşçi Partisi'nin (PSOE) Valladolid aday listesinin başında yer almayacağını da kaydetti.

Aynı yüksek hızlı tren koridorunda geçen ocak ayında İspanya'nın güneyindeki Adamuz'da 46 kişinin hayatını kaybettiği bir başka demir yolu kazası yaşanmıştı.

Diğer Haberler

  1. ABD’de Temsilciler Meclisi’nde Demokratlar 225, Cumhuriyetçiler 136 sandalyeye ulaştı
  2. Bakan Ersoy’un Geleceğe Miras Projesi’ne uluslararası ödül
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Kore ziyaretini tamamladı
  4. Emine Erdoğan: Seul Yunus Emre Türk Kültür Merkezi iki dost ülkeye hayırlı olsun
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Koreli şirketlerin üst düzey yöneticilerini kabul etti
  6. Fuat Oktay’dan Almanya’ya AB mesajı: 70 yıldır aynı konuları konuşmanın anlamı yok
  7. TBMM Dışişleri Komisyonu Heyeti, Almanya Federal Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Laschet ile görüştü
  8. İran Meclis Başkanı Kalibaf: Amerikalılar savaşa 'hayır' dedi
  9. Grönland Parlamentosu, ABD ile güvenlik anlaşmasını onayladı
  10. Trump: İran kararımdan tamamen eminim

© Copyright 2026

DHA